ΤΟΠΙΚΑ

«Πρόσκοποι Έθνους» επτά νέοι Βολιώτες

πρόσκοποι-έθνους-επτά-νέοι-βολιώτε-1046415

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η εκδήλωση της Ονομασίας Προσκόπων Έθνους του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Τα διακριτικά μαντήλια απένειμε στους 170 νέους Προσκόπους Έθνους ο Υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίος συνεχάρη τους νέους Προσκόπους Έθνους και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν να πορεύονται με τις Αξίες του Προσκοπισμού.

Η ονομασία Προσκόπου Έθνους σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της Προσκοπικής προόδου των εφήβων Προσκόπων (Ανιχνευτών, 15-18 ετών), οι οποίοι – μέσα από τα βιώματα και τις εμπειρίες της Προσκοπικής ζωής – έχουν αναπτύξει τις ικανότητες και κοινωνικές δεξιότητες, που θα τους οδηγήσουν στην ενήλικη ζωή με τις αρχές και τις αξίες που τους κάνουν χρήσιμους για την κοινωνία και ενεργούς πολίτες.

Οι : Αριστοτέλης Γανωτής (1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγριάς), Σταυρένια Θάνου (1ο Σύστημα Προσκόπων Βόλου), Ζωή Γράντζα (9ο Σύστημα Προσκόπων Βόλου), Λίνα Πολλίνι (58ο Σύστημα Ναυτοπροσκοπων Βόλου), Λαμπρινή Τζαρτζάνη (58ο Σύστημα Ναυτοπροσκοπων Βόλου), Κατερίνα Γκρίτζαλη (9ο Σύστημα Προσκόπων Βόλου), Νίκος Δαϊλιάνης (6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Βόλου), είναι οι επτά νέοι Βολιώτες από τα προσκοπικά συστήματα της Περιφέρειας Προσκόπων Μαγνησίας που ονομάστηκαν «Πρόσκοποι Έθνους».

Ο Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, μη πολιτική, παιδαγωγική και παγκόσμια κίνηση, για νέους και μεγάλους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους, χωρίς διάκριση καταγωγής, φυλής ή πίστης, με σκοπό να συμβάλλει στην ανάπτυξη των νέων σωματικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευματικά μέσω της αλληλεκπαίδευσης, με έμφαση στην υπαίθρια ζωή.

(Πηγή: ert.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου