ΤΟΠΙΚΑ

Στα νύχια απατεώνων ζευγάρι – Μήνυση κατά αγνώστων κατέθεσαν τα θύματα

στα-νύχια-απατεώνων-ζευγάρι-μήνυση-κ-1043595

Οι δράστες συστήθηκαν σαν αγοραστές ακινήτου και απέσπασαν με δόλο 20.000 ευρώ

Στα όρια της απόγνωσης βρίσκεται εδώ και λίγες εβδομάδες ζευγάρι Βολιωτών, επαγγελματιών στον κλάδο της μεταποίησης, που έπεσε θύμα απατεώνων που με δόλιο τρόπο κατάφεραν να τους αποσπάσουν 20.000 ευρώ, ποσό το οποίο είχαν αποταμιεύσει προκειμένου να βοηθήσουν τα δύο τους παιδιά που σπουδάζουν και θέλουν να συνεχίσουν ακαδημαϊκή πορεία στο εξωτερικό.

Το ζευγάρι των επαγγελματιών διαθέτει ένα ακίνητο σε περιοχή του Νοτίου Πηλίου το οποίο και επιθυμεί να πουλήσει, προκειμένου να αποκτήσει μία επιπλέον ρευστότητα.

Αποφάσισε λοιπόν να αξιοποιήσει τα social media και ανάρτησε σχετική αγγελία, κοινοποιώντας το ακίνητο που είναι προς πώληση και την τιμή.

Οι δράστες που έστησαν την κομπίνα σε βάρος τους και τελικά έγιναν πλουσιότεροι κατά 20.000 ευρώ, τους «συστήθηκαν» ως ιδιοκτήτες εταιρείας διαχείρισης ακινήτων με έδρα το Λιβόρνο της Ιταλίας.

Επικοινώνησαν μαζί τους μέσω του messenger και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να αγοράσουν το συγκεκριμένο ακίνητο για ποσό μάλιστα μεγαλύτερο από αυτό που ζητούσε το ζευγάρι. Η πρόταση ακούστηκε δελεαστική. Το ζευγάρι μέσα στην αφέλειά του δεν έσπευσε, όπως θα έπρεπε, να τσεκάρει αν πράγματι υπάρχει εταιρεία με τα χαρακτηριστικά που οι δράστες διατείνονταν και αν όλα όσα υπόσχονταν είχαν αληθινή βάση.

Οι απατεώνες για να παραπλανήσουν ακόμη περισσότερο τα «θύματα», τους απέστειλαν στο messenger και φωτογραφίες από διάφορα ακίνητα που υποτίθεται είχαν στο μητρώο τους και τα οποία είχαν αποκτήσει και από άλλα μέρη της Ελλάδας, με σκοπό, όπως είπαν, να τα διαχειριστούν για λογαριασμό γραφείων τουρισμού της Ιταλίας, που τα αγοράζουν και στη συνέχεια τα εκμεταλλεύονται μέσω Airbnb για την τουριστική περίοδο.

Στήνοντας όλο αυτό το «παραμυθένιο» σκηνικό ζήτησαν από το ζευγάρι να τους αποστείλει τα προσωπικά του στοιχεία, καθώς και τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, προκειμένου να γίνει κατάθεση της προκαταβολής για το κλείσιμο της συμφωνίας.

Το ζευγάρι πείστηκε… ότι βρίσκεται κοντά σε μία πολύ συμφέρουσα συμφωνία και απέστειλε όλα τα τραπεζικά στοιχεία, περιμένοντας… να εισπράξει.

Δεν πέρασαν παρά μόνο δύο ημέρες για να αποκαλυφτεί ότι επρόκειτο για απάτη, αφού από τον τραπεζικό λογαριασμό του ζευγαριού έκαναν φτερά 20.000 ευρώ. Οι άγνωστοι δράστες «μπήκαν» σαν κύριοι και αντί να πληρώσουν εισέπραξαν παρανόμως χρήματα που δεν τους ανήκαν.

Η υπόθεση ερευνάται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ το ζευγάρι κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων. Όταν επιχείρησε να ξαναμπεί στα μηνύματα που είχαν σταλεί μέσω messenger αυτά είχαν διαγραφεί από τη μεριά των υποτιθέμενων στελεχών της ιταλικής εταιρείας διαχείρισης ακινήτων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου