ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη μελών της Νέας Αριστεράς στο Εργατικό Κέντρο Βόλου

επίσκεψη-μελών-της-νέας-αριστεράς-στο-1042763

«Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιο της χώρας»

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου τα μέλη της Νέας Αριστεράς Μαγνησίας Α. Καλαμαράς, Δ. Οικονομίδης και Γ. Σταμπουλής επισκέφθηκαν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου, πραγματοποιώντας συνάντηση με τον πρόεδρο Αθ. Παπαδημόπουλο, τον αντιπρόεδρο Ν. Ζυγούρη, τον Γεν. Γραμματέα Δ. Βασιλείου και τον Κ. Καουνά πρόεδρο τους παραρτήματος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος στον Βόλο.

Η ακραία ακρίβεια, η καθήλωση των μισθών, η προστασία της εργασίας, καθώς και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα ήταν τα κύρια ζητήματα που αναφέρθηκαν στη εκτενή και ουσιαστική πρώτη συνάντηση μεταξύ της Νέας Αριστεράς και των εκπροσώπων του κόσμου της εργασίας στη Μαγνησία. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι δραστικές επιπτώσεις που θα έχουν στην εργασία η κλιματική κρίση και η Τεχνητή Νοημοσύνη τα επόμενα χρόνια και η σημασία της προετοιμασίας των εργαζομένων απέναντι στις επερχόμενες αλλαγές.

Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη στήριξης και υπεράσπισης του συνδικαλισμού και των συλλογικών οργανώσεων, απέναντι στις συκοφαντικές επιθέσεις που δέχονται από τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού τις τελευταίες δεκαετίες αποσκοπώντας στην αποδυνάμωση της εργατικής τάξης. Το δικαίωμα στον συνδικαλισμό δεν αφορά μόνο τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, αλλά αποτελεί θεμέλιο δημοκρατικής λειτουργίας σε κάθε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

«Για τη Νέα Αριστερά η εργασία είναι κινητήριος δύναμη της οικονομίας και οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι το πολυτιμότερο κεφάλαιο στην υπόθεση του παραγωγικού μετασχηματισμού της χώρας. Η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τις δυνάμεις της εργασίας αποτελεί βασικό μέλημα για τη Νέα Αριστερά. Η οργάνωση του διαλόγου, με διάθεση αυτοκριτικής για τα λάθη του παρελθόντος, για το μέλλον της εργασίας δεν αφορά τη εξαγωγή αόριστων συμπερασμάτων, αλλά προϋπόθεση για την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων που θα επηρεάσουν τα πολιτικά πράγματα στη χώρα προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου