ΤΟΠΙΚΑ

Επιασε… κορυφή το Βιοχημικό – Καθοριστική συνδρομή για έγκαιρες διαγνώσεις

επιασε-κορυφή-το-βιοχημικό-καθορι-1040163

Εσπασε τα κοντέρ στην έκδοση των αποτελεσμάτων ασθενών στο Νοσοκομείου Βόλου

Το Βιοχημικό εργαστήριο του Νοσοκομείου Βόλου αποτελεί ένα από τα πλέον νευραλγικά τμήματα της δομής, καθώς εκεί χτυπά η «καρδιά» των εξετάσεων που γίνονται, ώστε να ακολουθήσει με ασφάλεια η έγκαιρη διάγνωση της νόσου.

Πρόκειται για το τμήμα που έχει φτάσει στην κορυφή, κατακτώντας πολλές διακρίσεις, τις οποίες θα ζήλευαν ακόμη και μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, τόσο για την πιστότητα των αποτελεσμάτων που εκδίδει όσο και για τους χρόνους.

Η έλευση του 2024 συμπίπτει χρονικά με μία ακόμη κατάκτηση για το Τμήμα. Σε 81.019 ασθενείς που προσήλθαν στα ιατρεία των Επειγόντων (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Βόλου, το Βιοχημικό εργαστήριο εξέδωσε αποτελέσματα, κατά μέσο όρο, σε 36 λεπτά.

Ετσι λοιπόν συνέβαλε στη γρήγορη και ορθή διάγνωση του προβλήματος υγείας του ασθενούς και στη σωστή αντιμετώπιση του, καθοριστικός παράγοντας που οφείλεται στην αποτελεσματική λειτουργία του Βιοχημικού Τμήματος.

Ο διευθυντής του τμήματος Δρ. Ηλίας Τογκουσίδης για τα επιτεύγματα του τμήματος έκανε τη σχετική ανάρτηση απευθύνοντας ταυτόχρονα δημόσιες ευχαριστίες στους συνεργάτες του, που πραγματικά καταθέτουν την ψυχή τους κατά τη διάρκεια όλου του 24ωρου.

Τα τελευταία χρόνια η λειτουργία του τμήματος έχει ταυτιστεί με σημαντικές διακρίσεις, καθώς έχει καταλάβει την 2η θέση μεταξύ 269 εργαστηρίων στο πλαίσιο της Εθνικής Αξιολόγησης Ποιότητας. Επιπλέον τα τρία χρόνια της πανδημίας έκανε 25.000 PCR tests SARS-CoV-2 και και 1.500.000 εξετάσεις το χρόνο.

Συνολικά διενεργεί135 διαφορετικές εξετάσεις, αριθμός που ακόμη και πανεπιστημιακά νοσοκομεία δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν. Συμμετέχει εδώ και 20 χρόνια στο Εθνικό Σύστημα Εξωτερικής Αξιολόγησης και διαγράφει μία πετυχημένη πορεία. Αξιολογείται και μηνιαίως και ετησίως.

Ακόμη, συμμετέχει και στο αμερικανικό σύστημα αξιολόγησης της ποιότητας από το 2001 ακόμη, είναι από τα πλέον καλύτερα εξοπλισμένα εργαστήρια και διαθέτει τα πιο σύγχρονα μηχανήματα και επιστημονικές μεθόδους, καθώς δεν μπορεί να γίνει εισαγωγή, χειρουργείο, επέμβαση, ή να πάρει κάποιος εξιτήριο χωρίς βιοχημικό προφίλ, όπως συνηθίζει να λέει ο κ. Τογκουσίδης.

Τέλος, να σημειωθεί πως τα στελέχη του Τμήματος συμμετέχουν σε πολλές ερευνητικές εργασίες που έχουν συμβάλλει σημαντικά στην πληροφόρηση της επιστημονικής ιατρικής κοινότητας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου