ΤΟΠΙΚΑ

Πέρασαν ξυστά… από τον Βόλο οι μπόρες χιονιού

πέρασαν-ξυστά-από-τον-βόλο-οι-μπόρες-1040006

Χιονοπτώσεις στα ορεινά του Πηλίου και τον Αλμυρό, ανοιχτό το οδικό δίκτυο

Οι μπόρες χιονιού… για τις οποίες προειδοποιούσαν οι μετεωρολόγοι πως θα πλήξουν τον Βόλο και τη Μαγνησία, επικαλούμενοι τα μοντέλα καιρού που εξέταζαν, πέρασαν ξυστά… τον νομό. Η κατάσταση δεν παρέπεμπε χθες στον «κόκκινο» συναγερμό που σήμανε από το Σαββατοκύριακο ενόψει της νέας κακοκαιρίας.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στον ορεινό όγκο του Πηλίου και του Αλμυρού, δίχως και πάλι να προκληθούν προβλήματα, καθώς στο οδικό δίκτυο επιχειρούσαν μηχανήματα.

Στην περιοχή του Πηλίου σε λευκό τοπίο ξύπνησαν οι κάτοικοι στην περιοχή της Ζαγοράς, με τη χιονόπτωση όμως να σταματάει το πρωί. Παρέμβαση χρειάστηκε στην περιοχή από Καράβωμα έως Δράκεια, και από «Καράβωμα» έως το Χορευτό, ώστε ο δρόμος να παραμείνει ανοιχτός. Επίσης μηχανήματα χρειάστηκε να παρέμβουν στο οδικό δίκτυο από Μακρυράχη, Τσαγκαράδα έως το Ξουρίχτι, στο Νεοχώρι, τον Αγ. Βλάσιο και την Αργαλαστή.

Σε επιφυλακή επίσης παρέμεναν χθες το βράδυ περίπου 30 μηχανήματα, εφόσον χρειαστεί να παρέμβουν, με την πολιτική προστασία να προτρέπει στα ορεινά του νομού οι οδηγοί των οχημάτων να κάνουν χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου