ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτάζουν οι προστάτες της Παιδείας, «Τρεις Ιεράρχες»

γιορτάζουν-οι-προστάτες-της-παιδείας-1039669

Ανοιχτά τα σχολεία, θα γίνει εκκλησιασμός, εκδηλώσεις αλλά και μαθήματα

Την μνήμη των Αγίων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, θα τιμήσουν και φέτος από κοινού η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και η εκπαιδευτική κοινότητα της Μαγνησίας, σήμερα Τρίτη 30 Ιανουαρίου.

Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, όπου θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία των διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, αντιπροσωπειών μαθητών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί αρτοκλασία υπέρ υγείας των εκπαιδευτικών και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων λειτουργών της εκπαίδευσης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση προς τιμήν του εκπαιδευτικού κόσμου της Μαγνησίας, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος θα απονείμει την ανώτατη τιμητική διάκριση της τοπικής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, σε δύο καταξιωμένους εκπαιδευτικούς του τόπου, τους κ.κ. Αναστάσιο Γούκο, δάσκαλο και Κωνσταντίνο Γκουντάρα, καθηγητή.

Την ίδια ημέρα, τα σχολεία θα λειτουργούν κανονικά για εκκλησιασμό, εκδηλώσεις αλλά και μαθήματα σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου