ΤΟΠΙΚΑ

Φορτηγά έμειναν χωρίς πινακίδες – Γίνονταν φορτοεκφορτώσεις εκτός ωραρίου

φορτηγά-έμειναν-χωρίς-πινακίδες-γίν-1038809

Καθημερινό σαφάρι σε Δημητριάδος και Ιάσονος από Δημοτική Αστυνομία και Τροχαία- Απορρίφθηκε από τον Δήμο Βόλου αίτημα των εμπόρων για παράταση του ωραρίου κατά μία ώρα

Σε αναγκαστική στάση υποχρεώθηκαν φορτηγά αυτοκίνητα που εκτελούσαν φορτοεκφορτώσεις για τον ανεφοδιασμό επιχειρήσεων στην πόλη, σε χρόνο εκτός του προβλεπόμενου ωραρίου. Τουλάχιστον επτά φορτηγά έμειναν χωρίς πινακίδες, τις οποίες αφαίρεσαν κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας Βόλου, στο πλαίσιο των καθημερινών εντατικών πλέον ελέγχων που γίνονται πρωί και απόγευμα, σε Ιάσονος και Δημητριάδος.

Αίτημα που κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου για την παράταση του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης κατά μία ώρα, έως τις 11:30 δηλαδή το πρωί, απορρίφθηκε από τον Δήμο Βόλου. «Δεν αλλάζω τον κανονισμό», δήλωσε ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος κράτησε την αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας και την προηγούμενη εβδομάδα, σε σύσκεψη που είχε στο γραφείο του, έδωσε εντολή για αυστηρούς ελέγχους στο κέντρο της πόλης, με στόχο την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Το βάρος των ελέγχων έχει πέσει στην τήρηση του ωραρίου φορτοεκφορτώσεων στον κεντρικό τομέα, που περικλείεται από τις οδούς Αναλήψεως, Παγασών, Παπαδιαμάντη, Λαμπράκη, Ιάσονος, Φιλελλήνων, Δημητριάδος και Περραιβού. Συγκεκριμένα προβλέπεται η προσωρινή στάση οχημάτων για φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων στη συγκεκριμένη περιοχή να μπορεί να πραγματοποιηθεί σε σημεία που απαγορεύεται ήδη η στάση και στάθμευση, από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:30 το βράδυ έως τις 10:30 το πρωί της επομένης και τα Σάββατα από τις 3:30 το μεσημέρι και μετά. Απαγορεύεται ρητώς καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου τόσο στους λεωφορειόδρομους όσο και στους ποδηλατόδρομους.

Οπως ο ίδιος έκανε γνωστό, προς το παρόν οι έλεγχοι γίνονται εντατικά στις οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος, τις επόμενες όμως ημέρες θα επεκταθούν τόσο στην Κ. Καρτάλη και την Ιωλκού, όσο και σε ποδηλατόδρομους για την απελευθέρωσή τους και τη χρήση τους από τους ποδηλάτες.

«Για τρεις τουλάχιστον μήνες θα είμαστε πολύ αυστηροί. Δεν θα βεβαιώνουμε μόνο κλήσεις, θα παίρνουμε και πινακίδες. Πέραν των μέτρων όμως είναι και θέμα παιδείας των οδηγών, να μην παρκάρουν παράνομα. Ειδικά για τους ποδηλατόδρομους θα πρέπει να φροντίζουν ώστε τουλάχιστον από το πρωί μέχρι το βράδυ, να είναι ελεύθεροι», ανέφερε ο κ. Μπέος.

Παίζουν τη γάτα με το ποντίκι…

Ωστόσο, η εκκαθάριση του κέντρου από παράνομα σταθμευμένα οχήματα και φορτηγά που εκτελούν φορτοεκφορτώσεις εκτός ωραρίου, θυμίζει… «γάτα με ποντίκι».

Δημοτικοί αστυνομικοί που κινούνται με όχημα κάνουν χρήση σειρήνων για την απομάκρυνση των οχημάτων, χρησιμοποιούν σφυρίχτρες, αλλά οι οδηγοί που έχουν παρκάρει παράνομα βγαίνουν για να πάρουν τα οχήματά τους μόνο όταν… βγουν μπλοκάκια για τη βεβαίωση παραβάσεων.

Ακόμη και τότε ξεκινούν… διαπραγματεύσεις για να «προλάβουν να τελειώσουν τη δουλειά τους» κι όταν και αυτές δεν έχουν αποτέλεσμα, απομακρύνουν τα οχήματά τους, κάνουν έναν γύρο και επιστρέφουν στο ίδιο σημείο για να παρκάρουν και πάλι παράνομα, ενώ οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκονται λίγα μέτρα πιο μακριά.

Το σκηνικό είναι επαναλαμβανόμενο στο κέντρο της πόλης με τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας να εξαντλούν το όριο της υπομονής και ευγένειας για να απελευθερώσουν τους δρόμους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου