ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο φως για δημιουργία φοιτητικών εστιών στη Βαμβακουργία

πράσινο-φως-για-δημιουργία-φοιτητικώ-103806

Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης η προκήρυξη του διαγωνισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ανάθεση σύμβασης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα που αφορά στην αστική ανάπλαση και αξιοποίηση του βιομηχανικού ακινήτου της Βαμβακουργίας στην Νέα Ιωνία Βόλου με τη δημιουργία φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών και ερευνητικών εγκαταστάσεων και κοινωνικών υποδομών, καθώς και την ανέγερση επίσης φοιτητικών εστιών και ερευνητικών και εκπαιδευτικών υποδομών στη Λαμία.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 94.054.182,00 ευρώ και η διάρκεια της σύμβασης με τον ανάδοχο θα είναι 30 έτη. Το έργο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καθώς θα ενισχύσει εξαιρετικά τις κτιριακές υποδομές του ιδρύματος προς όφελος των φοιτητών/τριών και της ερευνητικής και εκπαιδευτικής δυναμικής του ιδρύματος στην επόμενη περίοδο.

Προβλέπει πλήρη μεταμόρφωση ενός κτιρίου που συνιστά αισθητική και περιβαλλοντική ρύπανση, αλλά και αναβάθμιση μιας ολόκληρης περιοχής της Ν. Ιωνίας που θα αποκτήσει ένα εμβληματικό κτιριακό συγκρότημα.

Οπως αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία συγκροτήματος το οποίο θα περιλαμβάνει φοιτητικές εστίες, πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου, Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ, Σχολή ΑμεΑ, Ερευνητικά Εργαστήρια και νέα Ερευνητικά Ινστιτούτα, Θερμοκοιτίδες και co-working spaces, Φοιτητική Λέσχη, Πολυχώρο Πολιτισμού, Υπηρεσίες τοπικής και αστικής κλίμακας, Αθλητικές εγκαταστάσεις, μεγάλους κοινόχρηστους χώρους και χώρους πρασίνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου