ΤΟΠΙΚΑ

Τέλος στο ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Επιμελητηρίου και Περιφέρειας Θεσσαλίας

τέλος-στο-ψυχροπολεμικό-κλίμα-μεταξύ-1036533

Αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, επιχειρηματικότητα και αποκατάσταση πληγέντων στο τραπέζι, συνάντηση Παπαδημητρίου – Μπασδάνη

Η αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στην περιφέρεια Θεσσαλίας έβαλε τέλος στο ψυχροπολεμικό κλίμα που επικρατούσε με το επιμελητήριο Μαγνησίας.

Για όσους ξέρουν πρόσωπα και πράγματα στον νομό ήταν γνωστόν τοις πάσι πως οι δύο φορείς δεν είχαν συνεργασία ούτε καν για τα τετριμμένα, πολλώ δε μάλλον για θέματα που αφορούσαν την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την ώθηση του τουρισμού με κορωνίδα το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Για τον αερολιμένα οι πρωτοβουλίες της περιφέρειας Θεσσαλίας όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν ανύπαρκτες, ωσάν να μην υπήρχε μία σύγχρονη υποδομή αερολιμένα που εξυπηρετεί την Κεντρική Ελλάδα και αποτελεί την πλέον δημοφιλή «πύλη» τουριστικής κίνησης τους καλοκαιρινούς μήνες, που όμως μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να καταστεί λειτουργικό 12 μήνες τον χρόνο.

Χθες μέσα από την πρώτη τετ α τετ συνάντηση αντιπροσωπείας του επιμελητηρίου Μαγνησίας με τη νέα χωρική αντιπεριφερειάρχη Αννα- Μαρία Παπαδημητρίου και την εντεταλμένη σύμβουλο Σποράδων Αμαλία Γραβάνη, φαίνεται ότι μπήκαν οι βάσεις για μία συνεργασία σε άλλο επίπεδο, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποβεί αποδοτική για τον νομό σε πολλά πεδία.

Με προφανή μάλιστα στόχο να περάσει το μήνυμα αλλαγής κλίματος στις σχέσεις μεταξύ των δύο φορέων, η αντιπροσωπεία του επιμελητηρίου με τους Αριστοτέλη Μπασδάνη, πρόεδρο, Νίκο Αγγελέτο, οικονομικό επόπτη και Θέκλα Καμμένου, πρόεδρο του τουριστικού τμήματος, έθεσε στη νέα αντιπεριφερειάρχη μία σειρά από ζητήματα, όπως η αποκατάσταση των ζημιών και η ανακούφιση των πληγέντων, η λειτουργία του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου σε μία βάση που θα ωθεί περαιτέρω τον τουρισμό, με την κ. Παπαδημητρίου να τείνει «ευήκοα ώτα» τείνοντας με θέρμη χείρα συνεργασίας.

Στο δελτίο τύπου που εστάλη από το Επιμελητήριο Μαγνησίας μετά τη συνάντηση αυτή, μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως ο κ. Μπασδάνης ενημέρωσε ότι οι πληγείσες επιχειρήσεις αριθμούν τις 3.500, ενώ είχε προηγηθεί η πύρινη λαίλαπα στα τέλη του Ιούλη και οι εκρήξεις της Ν. Αγχιάλου, που είχαν σαν αποτέλεσμα πολλές ακόμη επιχειρήσεις στην περιοχή να υποστούν ζημιές, με την κ. Παπαδημητρίου να διαβεβαιώνει πως πρώτη και μοναδική προτεραιότητά της ως νέα αντιπεριφερειάρχης είναι η αποκατάσταση όλων των καταστροφών που υπέστη το τελευταίο πεντάμηνο ο νονός.

Η κ. Καμμένου ζήτησε τη στήριξη της περιφέρειας Θεσσαλίας ως προς την χρηματοδότηση πτήσεων και της προβολής του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου, ενώ εκ μέρους του επιμελητηρίου τέθηκε επίσης έθεσε το θέμα της επανένταξης τους προγράμματος για την ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών των επιμελητηρίων.

«Οι δύο πλευρές, θέτοντας σε νέα βάση αγαστής συνεργασίας την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Μαγνησίας υπογράμμισαν ότι εφεξής θα υπάρξει ένα νέο πλαίσιο δράσεων που στόχο θα έχουν την εξωστρέφεια και στην στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση προκειμένου να δοθεί στίγμα.

Τέλος, όπως αναφέρεται, ο κ. Μπασδάνης θέλοντας και με συμβολικό τρόπο στο νέο δίαυλο επικοινωνίας που ανοίγεται με την περιφέρεια δώρισε στην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας ένα επιχρυσωμένο κλαδί ελαίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου