ΤΟΠΙΚΑ

Στο Επιμελητήριο Μαγνησίας η Αννα Μαρία Παπαδημητρίου και η Αμαλία Γραβάνη

στο-επιμελητήριο-μαγνησίας-η-αννα-μαρ-1036264

Συνάντηση με τη νέα χωρική αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου και την εντεταλμένη σύμβουλο Β. Σποράδων κ. Αμαλία Γραβάνη είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο οικονομικός επόπτης Νίκος Αγγελέτος και η Πρόεδρος του Τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου κ. Θέκλα Καμμένου.

Η συζήτηση εκτός από τις καθιερωμένες ευχές για καλή και παραγωγική θητεία, επικεντρώθηκε στην καταστροφή που υπέστη η επιχειρηματική κοινότητα της Μαγνησίας από τις πρωτοφανείς πλημμύρες, καθώς οι πληγείσες επιχειρήσεις αριθμούν τις 3.500, ενώ είχε προηγηθεί η πύρινη λαίλαπα στα τέλη του Ιούλη και οι εκρήξεις της Ν. Αγχιάλου, που είχαν σαν αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις στην περιοχή να υποστούν ζημιές.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας, όπως επισήμανε ο κ. Μπασδάνης, από την πρώτη κιόλας στιγμή βρέθηκε αρωγός, στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της τοπικής επιχειρηματικότητας «βάζοντας πλάτη» ακόμη και για την ενημέρωση που έπρεπε να γίνει σε όλους τους επαγγελματίες αναφορικά με τις αποζημιώσεις από την κρατική αρωγή.

Εξάλλου, όπως υπογράμμισε η κ. Παπαδημητρίου η 1η και μοναδική προτεραιότητά της ως νέα αντιπεριφερειάρχης αυτή την ώρα είναι η αποκατάσταση όλων των καταστροφών που υπέστη το τελευταίο πεντάμηνο η Μαγνησία.

Ταυτόχρονα,ο κ. Μπασδάνης έθεσε το θέμα της επανένταξης τους προγράμματος για την ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών των Επιμελητηρίων, ενώ από την πλευρά της η κ. Καμμένου -για πολλοστή φορά- ζήτησε τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας ως προς την χρηματοδότηση πτήσεων και της προβολής του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου.

Οι δύο πλευρές, θέτοντας σε νέα βάση αγαστής συνεργασίας την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Μαγνησίας υπογράμμισαν ότι εφεξής θα υπάρξει ένα νέο πλαίσιο δράσεων που στόχο θα έχουν την εξωστρέφεια και στην στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Τέλος, ο κ. Μπασδάνης θέλοντας και με συμβολικό τρόπο στο νέο δίαυλο επικοινωνίας που ανοίγεται με την Περιφέρεια δώρισε στην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας ένα επιχρυσωμένο κλαδί ελαίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου