ΤΟΠΙΚΑ

Συμβασιούχοι του Πανεπιστημίου διαμαρτυρήθηκαν στην Αντιπεριφέρεια

συμβασιούχοι-του-πανεπιστημίου-διαμ-1034087

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί συμβασιούχοι και μη, υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την επιστροφή στην εργασία συμβασιούχων συναδέλφων τους, δίνοντας έτσι συνέχεια στον αγώνα τους, μετά την κινητοποίηση που έκαναν πριν από τις γιορτές στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου για να μη χάσει κανένας τη δουλειά του.

Όπως αναφέρουν σε κείμενό τους, που παρέδωσαν στην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Παπαδημητρίου, ο ερχομός του νέου έτους βρήκε δεκάδες συναδέλφους τους χωρίς δουλειά αφού έληξαν οι συμβάσεις τους και δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για την ανανέωσή τους και ότι κάποιοι είναι ήδη στην ανεργία από τις 30 Νοεμβρίου.

Τονίζουν ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν κρίσιμες λειτουργικές ανάγκες στο Πανεπιστήμιο, αναπληρώνοντας σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και εργάζονται πλάι-πλάι με τους μόνιμους και ΙΔΑΧ υπαλλήλους, με τα ίδια προσόντα και τις ίδιες υποχρεώσεις αλλά πολλές φορές με ελάχιστα δικαιώματα. Έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία, βρίσκονται συνεχώς με το άγχος της απόλυσης, της ανανέωσης της σύμβασης. Παρά την σημαντική προσφορά τους, τους αρνούνται κατηγορηματικά το δίκαιο αίτημα για τη μονιμοποίηση τους, κρατώντας τους ομήρους για χρόνια. Εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, συμβάσεις έργου, αλλά και με τα απαράδεκτα ιδιωτικά συμφωνητικά (ή τίτλους κτήσης).

Αναφέρουν δε ότι είναι πραγματικά τραγικό, υπάλληλοι με 20 σχεδόν χρόνια εργασίας και προσφοράς στο Πανεπιστήμιο, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, να απολύονται ή να κινδυνεύουν με απόλυση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου