ΤΟΠΙΚΑ

Προκηρύσσονται οι θέσεις διοικητών στα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ

προκηρύσσονται-οι-θέσεις-διοικητών-σ-1034077

Κλειστά χαρτιά «κρατούν» Σερέτης και Ντόκος, τί προβλέπει η διαδικασία με βάση τον νέο νόμο

Το υπουργείο υγείας όπως είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό προκήρυξε τις θέσεις δυπεαρχών, διοικητών και αναπληρωτών στα νοσοκομεία όλης της χώρας, σε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, με βάση τον νέο νόμο επιλογής διοικήσεων σε φορείς του δημοσίου.

Χθες δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την κάλυψη θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, όπου διοικητής σήμερα είναι ο Γιάννης Ντόκος, ενώ από τον περασμένο Νοέμβριο έχει «χηρεύσει» η θέση του υποδιοικητή, μετά την «έξοδο» σε παραίτηση του τότε αναπληρωτή Σταύρου Μπαμπούνη.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη των θέσεων του διοικητή και του αναπληρωτή διοικητή στο Νοσοκομείο Βόλου αρχίζει στις 22 Ιανουαρίου και ώρα 08:00 και λήγει την 1η Φεβρουαρίου και ώρα 14:00.

Όπως προβλέπεται στην προκήρυξη δικαίωμα υποβολής αίτησης για τη έχουν όσοι έχουν τα απαιτούμενα προσόντα που περιγράφονται στη νέα προκήρυξη και δεν έχουν κωλύματα διορισμού.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ο νυν διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Γιάννης Ντόκος δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα εκδηλώσει ή όχι ενδιαφέρον για τη νέα προκήρυξη, μολονότι στη θητεία του μέχρι σήμερα έχει να παρουσιάσει ένα πολύ σημαντικό και μετρήσιμο έργο και έχει αξιολογηθεί θετικά τρεις φορές, κατά τη διάρκεια των σχετικών διαδικασιών που είχε συστήσει το υπουργείο υγείας ανά έτος στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Η επιλογή των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία θα γίνει από τριμελείς επιτροπές επιλογής στελεχών του δημοσίου, τα μέλη της οποίας ορίζονται, μαζί με τους αναπληρωτές τους, με απόφαση του Προέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.).

Η θητεία των νέων διοικητών και αναπληρωτών θα είναι τετραετής, με δυνατότητα ανανέωσης για μια ακόμη τετραετία με απόφαση του Υπουργού Υγείας, χωρίς να απαιτείται η τήρηση της διαδικασίας προκήρυξης.

Αντίστοιχα σιγή ιχθύος τηρεί και ο Δυπεάρχης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης, καθώς ακόμη δεν έχει εκμυστηρευτεί τις σκέψεις του ακόμη και στους στενούς του συνεργάτες.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σερέτης ανέλαβε το τιμόνι της 5ης ΥΠΕ τον Σεπτέμβριο του 2019. Για την προκήρυξη των θέσεων διοικητών και αναπληρωτών στις ΥΠΕ η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα τρέξει από την προσεχή Πέμπτη 18 Ιανουαρίου έως τις 29 του ίδιου μήνα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου