ΤΟΠΙΚΑ

Ανέβηκε η τιμή στο εστιατόριο της Λέσχης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ανέβηκε-η-τιμή-στο-εστιατόριο-της-λέσχ-1032931

Κινητοποίηση φοιτητών που έστρωσαν… δωρεάν τραπέζι για συμφοιτητές τους

Ψυχρολουσία για εκατοντάδες φοιτητές τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, αποτέλεσε η αιφνιδιαστική, όπως αναφέρουν αύξηση της τιμής σίτισης στο φοιτητικό εστιατόριο για όσους δεν διαθέτουν κάρτα σίτισης. Με την επιστροφή από τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, φοιτητές μη δικαιούχοι δωρεάν σίτισης κλήθηκαν να πληρώσουν πάνω από ένα ευρώ επιπλέον στο ταμείο του εστιατορίου για να λάβουν τα γεύματα από το εστιατόριο που λειτουργεί στη Φοιτητική Λέσχη.

Η αύξηση της τιμής των γευμάτων στο φοιτητικό εστιατόριο από τα 2,30 ευρώ στα 3,50 ευρώ, προκάλεσε αντιδράσεις και χθες φοιτητές προχώρησαν σε κινητοποίηση.

Μέλη της Πανσπουδαστικής μπήκαν στο φοιτητικό εστιατόριο και «έκλεισαν» το ταμείο, ζητώντας από τους εργαζόμενους να παρέχουν γεύματα σε όσους φοιτητές βρίσκονταν στον χώρο, χωρίς να πληρώσουν και χωρίς να «χτυπήσουν κάρτα». Φοιτητές έστρωσαν το… τραπέζι στους συμφοιτητές τους, απαιτώντας δωρεάν σίτισης για όλους όσους σπουδάζουν μακριά από τις οικογένειές τους.

Όπως ανέφεραν κατά τη διάρκεια της παρέμβασης στο φοιτητικό εστιατόριο, αυτή τη στιγμή υπάρχουν φοιτητές που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους εξαιτίας της ακρίβειας. Με τα ενοίκια να είναι στα ύψη, την ακρίβεια να καλπάζει και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, το όνειρο των σπουδών ξεμακραίνει για ολοένα και περισσότερους φοιτητές, που είδαν τον χορό των ανατιμήσεων να ακολουθεί και το φοιτητικό εστιατόριο, όπου μέχρι και πριν τις γιορτές σιτίζονταν με 2,30 ευρώ την ημέρα και μετά τις γιορτές καλούνται να πληρώσουν επιπλέον 1,20 ευρώ.

Η κινητοποίηση διήρκησε περίπου μία ώρα, από τη μία έως τις δύο το μεσημέρι, οπότε και όσοι φοιτητές προσήλθαν για το μεσημεριανό τους γεύμα, είχαν τη δυνατότητα να το απολαύσουν δωρεάν.

Αντιπροσωπεία φοιτητών επιχείρησε να διευκρινίσει ποιος ευθύνεται για την αύξηση της τιμής στο γεύμα των φοιτητών που δεν είναι δικαιούχοι δωρεάν σίτισης και μάλιστα πάνω από ένα ευρώ μέσα σε λίγες μέρες.

«Δεν έχουμε βγάλει άκρη. Η πρυτανεία πετάει το μπαλάκι στον ανάδοχο και ο ανάδοχος στην πρυτανεία», διαμαρτυρήθηκαν φοιτητές.

Σημειώνεται ότι η αύξηση της τιμής στο φοιτητικό εστιατόριο του Βόλου, ανακοινώθηκε μέσω της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε προχθές, Δευτέρα, αναγράφεται ότι «από 8-1-2024 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας λειτουργούν τα παρακάτω Φοιτητικά Εστιατόρια, στα οποία παρέχεται δωρεάν σίτιση στους δικαιούχους φοιτητές/ριες, με την επίδειξη της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας.

Οι μη δικαιούχοι δωρεάν σίτισης φοιτητές/τριες μπορούν να σιτίζονται στα παρακάτω Κεντρικά ή βοηθητικά Εστιατόρια, καταβάλλοντας το ποσό των 3,50€/ημέρα. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται πρωινό, γεύμα και δείπνο.

Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ:

  1. Κεντρικό Φοιτητικό Εστιατόριο (2ας Νοεμβρίου και Βερναρδάκη, τηλ. 24210 22850)
  2. ΝΕΟ Κεντρικό Φοιτητικό Εστιατόριο (Κωνσταντά 128 τηλ. 24210 22850)
  3. Βοηθητικό Φοιτητικό Εστιατόριο στο χώρο των κτιριακών εγκαταστάσεων της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών στο Φυτόκο Νέας Ιωνίας. Σιτίζονται οι φοιτητές/τριες, που έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά (https://hris.uth.gr/feeding/student/) την προηγούμενη εβδομάδα, για την επόμενη, τις ημέρες σίτισης και το φαγητό που επιθυμούν από τα προσφερόμενα είδη».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου