ΤΟΠΙΚΑ

«Μαϊμού» υπάλληλος της ΔΕΗ εξαπάτησε ηλικιωμένη στον Βόλο

μαϊμού-υπάλληλος-της-δεη-εξαπάτησε-1032743

Προσποιήθηκε τεχνικό της ΔΕΗ και άρπαξε από ηλικιωμένη στη Ν. Ιωνία ένα σεβαστό ποσό

Ακόμη μια περίπτωση εξαπάτησης ηλικιωμένου καταγράφηκε, αυτή τη φορά, Στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, γειτονιά της Νέας Ιωνίας, με τον κλέφτη να προσποιείται τον υπάλληλο της ΔΕΗ που ήρθε να επισκευάσει βλάβη.

Σύμφωνα πληροφορίες ο δράστης, προσποιούμενος υπάλληλο της ΔΕΗ και με το πρόσχημα επισκευής υποτιθέμενης βλάβης, μπήκε στο σπίτι ηλικιωμένης ενημερώνοντάς την ότι πρέπει να προβεί σε έλεγχο της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.

Η ηλικιωμένη διαμένει μόνη της, καθώς τα παιδιά της ζούνε στην Αθήνα και η μόνη της συντροφιά είναι μία γυναίκα, που δύο φορές την εβδομάδα την επισκέπτεται για διάφορες δουλειές του σπιτιού.

Ανυποψίαστη για το τι θα ακολουθούσε, η ηλικιωμένη επέτρεψε στον δράστη να εισέλθει στο σπίτι της για να μεταβεί στον χώρο της εγκατάστασης.

Η ίδια βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο και δεν είχε τη δυνατότητα να ελέγξει τις κινήσεις του άγνωστου άνδρα. Μετά από περίπου ένα τέταρτο ο ίδιος αποχώρησε υποστηρίζοντας ότι επιδιόρθωσε τη ζημιά.

Όταν η ηλικιωμένη πήγε στην κρεβατοκάμαρα διαπίστωσε ότι ένα σεβαστό χρηματικό ποσό που είχε φυλαγμένο σε συρτάρι της ντουλάπας της είχαν κάνει «φτερά».

Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία. Ανδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος αφού άρπαξε τα χρήματα τράπηκε αμέσως σε φυγή. Η ηλικιωμένη ωστόσο έδωσε περιγραφή των χαρακτηριστικών του, προκειμένου να διευκολύνει το έργο των αρχών για τη σύλληψή του.

Η δράση των δήθεν τεχνικών που επιλέγουν, συνήθως ηλικιωμένους, για να τους εξαπατήσουν έχει πλέον καταστεί μάστιγα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται παρόμοιο συμβάν εξαπάτησης. Κατά καιρούς έχουν συλληφθεί σπείρες κυρίως από Ρομά, οι οποίοι υποδύονται τους τεχνικούς για να εξαπατήσουν μεγάλης ηλικίας άτομα.

Η ΔΕΗ μάλιστα με ανακοινώσεις της προτρέπει τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί και καχύποπτοι κάθε φορά που επιτήδειοι ζητούν να ελέγξουν την εσωτερική ηλεκτρική εγκατάσταση.

Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι κανείς από τους τεχνικούς της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει αρμοδιότητα να μπει στο σπίτι τους και σίγουρα οι τεχνικοί δεν το κάνουν όταν επεμβαίνουν για να αντιμετωπίσουν βλάβες.

Τεχνικοί μέσα στα σπίτια μπαίνουν μόνο επαγγελματίες και αφού κληθούν από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου