ΤΟΠΙΚΑ

Νέα απάτη σε βάρος 75χρονης – Πέφτουν βροχή τα παραπλανητικά τηλεφωνήματα

νέα-απάτη-σε-βάρος-75χρονης-πέφτουν-βρ-986356

Απατεώνας έπεισε το θύμα ότι είναι δικαιούχος του προγράμματος market pass – Τώρα «κλαίει» τα 5.000 ευρώ που έχασε

Νέα απίστευτης διάστασης απάτη σε βάρος 75χρονης Βολιώτισσας προκαλεί προβληματισμό, για τον τρόπο με τον οποίο δρούνε ορισμένοι επιτήδειοι, με στόχο να υφαρπάξουν χρήματα. Τα παραπλανητικά τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα παγίδες πλέον πέφτουν βροχή.

Η ηλικιωμένη φέρεται να πίστεψε ότι μιλούσε στο τηλέφωνο με τον λογιστή της που την έστειλε σε ΑΤΜ και με τις οδηγίες που της έδινε κατάφερε να την πείσει να μεταφέρει 5.000 ευρώ στους λογαριασμούς των απατεώνων.

Παριστάνοντας τους λογιστές ή τους υπαλλήλους δημόσιων υπηρεσιών, απατεώνες εξακολουθούν να ξαφρίζουν ανυποψίαστους πολίτες όπως η 75χρονη, που έπεσε θύμα μίας κομπίνας και τελικά είδε τον τραπεζικό της λογαριασμό να μηδενίζεται.

Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο μέρες, όταν η ανυποψίαστη ηλικιωμένη γυναίκα δέχτηκε τηλεφώνημα από έναν άνδρα.

Ο απατεώνας που παρίστανε το λογιστή, τον ενημέρωσε ότι δικαιούται market pass, αλλά για να το εισπράξει θα έπρεπε να κάνει μια σειρά από ενέργειες στον τραπεζικό του λογαριασμό. Την έπεισε, λοιπόν, να πάει σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης. Με τις οδηγίες που του έδωσε τα χρήματα που είχε η 75χρονη στο λογαριασμό της, έγιναν καπνός, αφού μεταφέρθηκαν σε δυο τραπεζικούς λογαριασμούς, από όπου τα σήκωσαν οι απατεώνες, με την άτυχη Βολιώτισσα να χάνει μέσα από τα χέρια της 5.000 ευρώ. Όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί ήταν πολύ αργά.

Δεν υπάρχει πολίτης που να μην γνωρίζει ανάλογα κρούσματα στο κοντινό του περιβάλλον, είτε οι απατεώνες πέτυχαν το στόχο τους, είτε τα υποψήφια θύματα κατάφεραν να γλιτώσουν από τα δίχτυα τους, στοιχείο κι αυτό ενδεικτικό για τις διαστάσεις πανδημίας που λαμβάνουν οι απόπειρες εξαπάτησης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου