ΤΟΠΙΚΑ

Οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για τα σχολεία

οδηγίες-από-τον-εοδυ-για-τα-σχολεία-1031938

Τι πρέπει να προσέχουν μαθητές και γονείς

Την τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής αλλά και αυτοπροστασίας συστήνει ο ΕΟΔΥ ενόψει της επιστροφής των μαθητών στα θρανία όλων των βαθμίδων ενώ σαρώνουν οι λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Σύμφωνα με τις οδηγίες απαιτείται:

-Τακτικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό, εναλλακτικά, συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

– Καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων διδασκαλίας.

– Αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων – τήρηση φυσικών αποστάσεων.

– Αποφυγή αγγίγματος προσώπου, μύτης, ματιών και στόματος και πλύσιμο των χεριών καλά πριν και μετά από αυτό.

– Βήχας ή φτέρνισμα στον αγκώνα ή σε χαρτομάντιλο. Αν χρησιμοποιηθεί χαρτομάντιλο, θα πρέπει να πεταχτεί προσεκτικά μετά από μία μόνο χρήση και να ακολουθήσει πλύσιμο των χεριών.

– Εάν κάποιος/α μαθητής/τρια παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πονόλαιμο, βήχα, καταρροή) ή έχει θετικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για αναπνευστικό παθογόνο όπως SARS-CoV-2, ιό γρίπης ή RSV, συστήνεται να παραμένει στο σπίτι και να περιορίσει τις επαφές του με άλλα άτομα.

– Η παραμονή στο σπίτι συστήνεται μέχρι την υποχώρηση ή βελτίωση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών σκευασμάτων).

Μέχρι 5 ημέρες δικαιολογημένες οι απουσίες λόγω κορονοϊού

Λίγες ημέρες πριν δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για το θέμα των απουσιών των μαθητών λόγω νόησης από τον COVID-19.

Όπως είχε προαναγγείλλει ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφερόμενος στο εν λόγω θέμα «με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών των σχολικών μονάδων, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στη νόσηση από κορονοϊό COVID-19, για το σχολικό έτος 2023-24.

(Πηγή: erthnews.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου