ΤΟΠΙΚΑ

Με μέτρα η επιστροφή στα σχολεία

με-μέτρα-η-επιστροφή-στα-σχολεία-1031354

Οι σχολικές αίθουσες στη Μαγνησία ξεκίνησαν να αδειάζουν λόγω ασθενειών πριν από τις γιορτές

Με μέτρα ατομικής υγιεινής και οδηγίες για τον καθαρισμό και αερισμό χώρων, ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, εν μέσω επέλασης της γρίπης, τα σχολεία και στον νομό Μαγνησίας.

Ηδη η κοινότητα βράζει με κάθε σπιτικό να έχει τουλάχιστον ένα – δύο ασθενείς με γρίπη ή συμπτώματα γρίπης και η εκπαιδευτική κοινότητα ανησυχεί για περαιτέρω διασπορά των ιώσεων με το άνοιγμα των σχολείων.

Φέτος, η έξαρση της γρίπης που συνήθως εμφανίζεται μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, ξεκίνησε από τις αρχές Δεκεμβρίου και στην εκπαιδευτική κοινότητα υπάρχει προβληματισμός για περαιτέρω διασπορά. Όπως παρατήρησε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος, στις σχολικές αίθουσες της Μαγνησίας, οι απουσίες των μαθητών λόγω ασθενειών έγιναν αισθητές πριν την περίοδο των γιορτών.

Χθες, ο ΕΟΔΥ με ανακοίνωσή του, κοινοποίησε τα μέτρα που συστήνονται για εκπαιδευτικούς και μαθητές, με στόχο τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης των λοιμώξεων (αναλυτικά σελ. 3).

Επίσης, εάν κάποιος μαθητής παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πονόλαιμο, βήχα, καταρροή) ή έχει θετικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για αναπνευστικό παθογόνο όπως SARS-CoV-2, ιό γρίπης ή RSV, συστήνεται να παραμένει στο σπίτι και να περιορίσει τις επαφές του με άλλα άτομα.

Η παραμονή στο σπίτι συστήνεται μέχρι την υποχώρηση ή βελτίωση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών σκευασμάτων).

Σήμερα, στις διευθύνσεις εκπαίδευσης αναμένεται να κοινοποιηθεί και εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων που θα εμπεριέχει οδηγίες για τις απουσίες εξαιτίας ασθενειών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου