ΤΟΠΙΚΑ

Σε φορτηγά οι μισές παραβάσεις της τροχαίας στη Μαγνησία

σε-φορτηγά-οι-μισές-παραβάσεις-της-τρο-1023018

Εντατικοί και καθημερινοί ήταν οι έλεγχοι των Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Λάρισας και Μαγνησίας κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, από τους οποίους βεβαιώθηκαν συνολικά 4.075 τροχονομικές παραβάσεις.

Από τους αστυνομικούς ελέγχθηκαν συνολικά 9.776 οχήματα (I.X. επιβατικά αυτοκίνητα, Δ.Χ. & Ι.Χ. φορτηγά, λεωφορεία, δίκυκλα) και βεβαιώθηκαν 4.075 τροχονομικές παραβάσεις, από τις οποίες ενδεικτικά οι 1.048 είναι για ταχύτητα, οι 106 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και οι πέντε για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Εκ των προαναφερόμενων συνολικών παραβάσεων, οι 1.917 αφορούσαν παραβάσεις που βεβαιώθηκαν κατά τους ελέγχους σε φορτηγά οχήματα, μεταξύ των οποίων οι 1.243 αφορούσα παραβάσεις ωραρίου και ταχογράφου, μεταξύ των οποίων, ορισμένες αφορούσαν παραβάσεις για χρήση ψηφιακής κάρτας άλλου οδηγού, παραβίαση του συστήματος επιλεκτικής κατάλυσης, χρήση μηχανισμού επέμβασης στον ταχογράφο (μαγνήτης), απόσπαση οδηγού, οι 24 για φθαρμένα ελαστικά, οι τέσσερις για υπέρβαρο όριο καιοι 512 για ταχύτητα.

Από την αστυνομία ανακοινώνεται ότι οι τροχονομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν ενόψει της επικείμενης εορταστικής περιόδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου