Πήρε σειρά η Οικονομική Αστυνομία το Σαββατοκύριακο, φύλλο και φτερό επιχειρήσεις εστίασης- Τι παραβάσεις καταγράφηκαν
Το δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου περιμένουν κυρίως για να δουλέψουν οι εποχικές επιχειρήσεις, φαίνεται όμως ότι οι επαγγελματίες θα υποχρεωθούν να «συνυπάρξουν» μαζί με τα κλιμάκια ελέγχου διαφόρων υπηρεσιών, τα οποία μόλις τελείωσαν οι εκλογές έπιασαν δουλειά…
Πριν από περίπου δύο εβδομάδες αρκετές επιχειρήσεις στον Βόλο δέχθηκαν την επίσκεψη εταιρείας πνευματικών δικαιωμάτων για τη χρήση μουσικής.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν η σειρά της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος να πάρει τη σκυτάλη, προβαίνοντας επίσης σε εξονυχιστικούς ελέγχους στην εστίαση.
Μάλιστα χθες εκδόθηκε αναλυτικό δελτίο τύπου από την Ελληνική Αστυνομία, στο οποίο καταγράφονται οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν και αφορούν στην ασφαλιστική, εργατική και φορολογική νομοθεσία.
Για ποιες παραβάσεις ελέγχονται έξι επιχειρήσεις
Οι παραβάσεις καταγράφηκαν σε έξι επιχειρήσεις, όπου εντοπίστηκαν συνολικά 17 εργαζόμενοι να απασχολούνται εκτός ωραίου εργασίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Βόλο.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο των ελέγχων, διαπιστώθηκε:
• σε καντίνα, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας,
• σε ουζερί – ψαροταβέρνα, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας,
• σε καφετέρια, να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας, καθώς και η μη έκδοση 2 αποδείξεων,
• σε τσιπουράδικο – μεζεδοπωλείο, να απασχολούνται 9 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας,
• σε αναψυκτήριο καφέ – μπαρ, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας, καθώς και εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στον πίνακα προσωπικού και
• σε εστιατόριο, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας.
Για όλες τις προαναφερθείσες περιπτώσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΠΕΚΑ, ΣΕΠΕ και Δ.Ο.Υ.) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες ως προς την επιβολή διοικητικών κυρώσεων, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ.
Η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει επίσης ότι, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.