ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Επέκταση συμβάσεων για μακροχρόνια ανέργους που απασχολούνται στον δήμο

επέκταση-συμβάσεων-για-μακροχρόνια-922762

Ενταξη ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών, σε θέσεις πλήρους απασχόλησης

Την επέκταση-επιμήκυνση στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος του ΟΑΕΔ για την απασχόληση δύο μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών για χρονικό διάστημα επιπλέον δώδεκα μηνών και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα από 17-01-2023 έως και 16-01-2024 αποφάσισε να αξιοποιήσει ο δήμος Ρήγα Φεραίου.

Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε την επέκταση των συμβάσεων δύο μακροχρόνια ανέργων. Το μηνιαίο μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος των ωφελουμένων – προσληφθέντων θα καλυφθεί στο 75% από τον ΟΑΕΔ και 25% από τον δήμο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55 – 67 ετών απευθύνεται σε δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις, σε δήμους και σε περιφέρειες

Σκοπός του προγράμματος είναι η πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών, σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Είναι γεγονός ότι το υλοποιούμενο πρόγραμμα προσφέρει στους ωφελούμενούς του, μακροχρόνια ανέργους, ηλικίας 55 έως 67 ετών που έχουν αποκοπεί από την αγορά εργασίας, απασχόληση εξυπηρετώντας ταυτόχρονα υπάρχουσες ανάγκες του ευρύτερου δημοσίου τομέα και το δημόσιο συμφέρον.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία 16.500 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 έως 67 ετών, και έχει οδηγήσει πολλούς δήμους να ενταχθούν, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσουν με προσωπικό υπηρεσίες που είναι υποστελεχωμένες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου