ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Τελευταίο «ταξίδι» για τον «καπετάνιο» των Καναλίων

τελευταίο-ταξίδι-για-τον-καπετάνι-747319

Εχασε τη ζωή του σε τραγικό τροχαίο λίγο έξω από το χωριό, ενώ πήγαινε στα κτήματά του

Για το μεγάλο ταξίδι σάλπαρε ο γνωστός ως «καπετάνιος» των Καναλίων Κωνσταντίνος Τάσιος. Ο 76χρονος πρώην ναυτικός βρήκε ακαριαίο θάνατο σε τραγικό τροχαίο, που σημειώθηκε λίγο έξω από το χωριό, ενώ πήγαινε στα κτήματά του. Το άγγελμα του θανάτου του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο χωριό. Ολοι γνώριζαν τον «καπετάνιο», που κέρδισε τελικώς η στεριά και όλοι τον αγαπούσαν.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τίποτα δεν προμήνυε το κακό που θα γινόταν. Ο 76χρονος σηκώθηκε, όπως κάθε πρωί, νωρίς και ετοιμάστηκε να πάει στα κτήματά του. Αυτή την περίοδο γίνεται συγκομιδή σε αχλάδια και αμύγδαλα και ο ίδιος έδινε καθημερινά το «παρών».

Στις 7:15 το πρωί κι ενώ βρισκόταν με το όχημά του, λευκό βανάκι, καθ’ οδόν για τα χωράφια συνέβη το μοιραίο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώ κινούνταν κανονικά στο ρεύμα κυκλοφορίας επιχείρησε αριστερή στροφή για να μπει σε παράδρομο. Φαίνεται ότι δεν είδε το βυτιοφόρο γάλακτος που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Τα πάντα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Ο οδηγός του βυτιοφόρου υποστηρίζει ότι είδε ξαφνικά μπροστά του το βανάκι και δεν υπήρχε περιθώριο αντίδρασης. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή.

Ο άτυχος Κωνσταντίνος Τάσιος βρήκε ακαριαίο θάνατο στο τιμόνι. Σε κατάσταση σοκ ο 34χρονος οδηγός του βυτιοφόρου, που κατευθυνόταν προς τα Κανάλια και ενεπλάκη στο τραγικό τροχαίο.

Αμεσα κλήθηκε το Α.Τ. Ρήγα Φεραίου για την καταγραφή του συμβάντος.

Ο 34χρονος οδηγός συνελήφθη και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.

Επί τόπου έσπευσε και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τη Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, προκειμένου να προχωρήσει σε πλύση του οδοστρώματος όπου σημειώθηκε το τραγικό τροχαίο κοντά στον Αγιο Νικόλαο Καναλίων.

Παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή

Το άγγελμα του τραγικού θανάτου του 76χρονου έφθασε γρήγορα στο χωριό. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο «καπετάνιος», όπως τον φώναζαν, δεν είναι ανάμεσά τους, δεν θα βρίσκεται πλέον μαζί τους στην πλατεία, όπου συνήθιζε να πίνει το καφεδάκι του και να συζητά με τους συγχωριανούς του που τον αγαπούσαν και τον εκτιμούσαν.

Ο 76χρονος κατέλιπε σύζυγο και δύο παιδιά, από τα οποία ευτύχησε να δει τρία εγγόνια.

Παραγγέλθηκε νεκροψία νεκροτομή η οποία θα διενεργηθεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ λήφθηκε και επίχρισμα για να διαπιστωθεί μήπως είχε προσβληθεί από COVID-19. Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα, Τρίτη, στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καναλίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου