ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εκκληση στους δημότες για τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας

εκκληση-στους-δημότες-για-τήρηση-των-μ-741121

Από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου για τον περιορισμό της διασποράς του ιού

Εκκληση προς τους δημότες Ρήγα Φεραίου να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες και τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών για τον περιορισμό της διασποράς του ιού απευθύνει η δημοτική αρχή, συστήνοντας παράλληλα τη χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

«Ως δημοτική αρχή έχουμε υποχρέωση να υπενθυμίζουμε προς όλους τους δημότες μας ότι η πανδημία του κορονοϊού, δυστυχώς, συνεχίζει να μας απειλεί όλους, γι’ αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας που απαιτούνται από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, με τη δημοτική αρχή να υπενθυμίζει τη σύσταση για υποχρεωτική χρήση μάσκας σ’ όλους τους εσωτερικούς χώρους.

«Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, στον χώρο εργασίας μας, στο ευρύ περιβάλλον της οικογένειας και φίλων, στους χώρους διασκέδασής μας, για αυτό θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πανδημία, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής, ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, αλλά και όλοι συλλογικά, σε όλους τους χώρους που κινούμαστε», προσθέτει και παραθέτει όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας που έχει ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ (πλύσιμο χεριών, χρήση μάσκας κ.ά.).

Τέλος, τονίζεται σε όσους έκαναν χρήση καλοκαιρινής άδειας και έχουν επιστρέψει από διακοπές να είναι προσεκτικοί. «Ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία συνεχίζουν να μας καθοδηγούν.

Αν έχουμε ταξιδέψει, έχουμε έρθει σε επαφή τις τελευταίες ημέρες με φίλους, συγγενείς με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης με το νέο κορονοϊό (πχ μέλη οικογένειας, φίλοι, συνάδελφοι) παρακολουθούμε την υγεία μας (θερμομέτρηση δύο φορές την ημέρα) από την ημέρα της τελευταίας επαφής με το κρούσμα και για 14 ημέρες. Σκόπιμο είναι η τακτική (καθημερινή) επικοινωνία με επαγγελματία υγείας για όλη τη διάρκεια της παρακολούθησης. Οι υπηρεσίες του Δήμου είναι πάντα σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, ενημερώνονται συνεχώς για νέες οδηγίες και βρίσκονται σε ετοιμότητα για κάθε εξέλιξη.

Στην περίπτωση που το άτομο εμφανίσει συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης (π.χ. πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, δυσκολία στην αναπνοή) καλεί άμεσα τον γιατρό του ή τον ΕΟΔΥ (τηλ.: 1135, 210 5212 054), για να λάβει οδηγίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου