ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Lifting από ΟΑΕΔ στις εργατικές κατοικίες στο Βελεστίνο

lifting-από-οαεδ-στις-εργατικές-κατοικίες-στ-438490

Παρεμβάσεις 453.000 ευρώ για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου στον οικισμό Βελεστίνου – Η προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο

Το πράσινο φως για να ολοκληρωθεί ο περιβάλλων χώρος του οικισμού εργατικών κατοικιών στο Βελεστίνο σηματοδοτεί η έγκριση της σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και ΟΑΕΔ για το έργο.

Οι παρεμβάσεις είναι προϋπολογισμού 453.000 ευρώ και εκτιμάται ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα, καθώς ο οικισμός έχει δοθεί σε χρήση εδώ και αρκετά χρόνια, κατοικείται, υπάρχουν όμως εκκρεμότητες οι οποίες θα έπρεπε να έχουν διευθετηθεί πριν ο οικισμός δοθεί στις 40 οικογένειες που έχουν τις εργατικές κατοικίες.

Αφού πρώτα καταγράφηκαν όλες οι εκκρεμότητες αλλά και οι κακοτεχνίες που υπάρχουν οι τεχνικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ εκπόνησαν μελέτη που ουσιαστικά περιλαμβάνει έργα ανάπλασης στο σύνολο του περιβάλλοντος χώρου.

Ετσι, θα γίνει πλακόστρωση των πεζόδρομων, των περιμετρικών και των υπόλοιπων πεζοδρόμων εντός του οικισμού.

Ηδη μέρος των πεζοδρόμων έχει επιστρωθεί με τσιμεντόπλακες. Αν και σε μεμονωμένες περιπτώσεις οικιστές έχουν προχωρήσει από μόνοι τους στην επίστρωση της αυλής τους με πλάκες Πηλίου, ωστόσο, επειδή δεν πρόκειται για παραδοσιακό οικισμό, θα γίνει επίστρωση με προκατασκευασμένες τσιμεντόπλακες, δηλαδή τυπικές τετραγωνικές πλάκες πεζοδρομίου από σκυρόδεμα διαστάσεων.

Επίσης, υπολείπεται η επένδυση με μάρμαρο των εξωτερικών κλιμάκων κάθε τοίχου στον περιβάλλοντα χώρο του οικισμού. Θα κατασκευαστεί στον πεζόδρομο-ράμπα, στο ύψος της παιδικής χαράς όπου παρατηρείται αυξημένη ολισθηρότητα λόγω του συνδυασμού της μεγάλης κλίσης (άνω του 11%) και της πράσινης ολισθηρής ουσίας (γλίτσα) που έχει σχηματιστεί από υπάρχουσα υδρορροή).

Ακόμη θα γίνουν διορθωτικές εργασίες για αποτροπή μικροατυχημάτων. Θα αφαιρεθούν τσιμεντόπλακες και θα προστεθούν δύο ακόμη ρίχτυα στη βάση της ράμπας με προσθήκη σκυροδέματος, για να μειωθεί η κλίση και θα ακολουθήσει νέα επίστρωση με τσιμεντόπλακες. Επίσης θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα σε κλίμακες, σε περιφράξεις οικοδομικών τετραγώνων, καθώς και στον περιμετρικό πεζόδρομο, συνολικού μήκους 850 μ., όπου προκύπτουν υψομετρικές διαφορές άνω των 50 εκ. και κρίνεται επιβεβλημένη η ύπαρξη κιγκλιδώματος.

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου πριν από λίγες μέρες ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ρήγα Φεραίου και του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού-Διοίκηση (ΟΑΕΔ) για την αποπεράτωση τω συγκεκριμένων εργασιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου