ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ηλεκτρονικά η δήλωση τέλους στην Αλόννησο 

ηλεκτρονικά-η-δήλωση-τέλους-στην-αλ-880884

Ο δήμος Αλοννήσου είναι ένας από τους πρώτους δήμους της χώρας που εντάχθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα δήλωσης ακαθαρίστων εσόδων, η οποία αναπτύχθηκε από την ΚΕΔΕ, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών. Το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και συναφών καταστημάτων και το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων επιβάλλεται όπου εφαρμόζεται το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων.

Η πλατφόρμα «Ηλεκτρονικής δήλωσης τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων επιχειρήσεων» απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις του δήμου που υπόκεινται στο τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων ή το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων και καταβάλλουν σύμφωνα με την περιοδική τους δήλωση το αντίστοιχο τέλος.

Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η αυτοπρόσωπη παρουσία των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών στα γραφεία των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών, γεγονός που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία στην εφαρμογή των μέτρων αποφυγής της πανδημικής κρίσης.

Προς διευκόλυνση των επιχειρήσεων, ο δήμος ενημερώνει πως μπορούν να επισκέπτονται την ψηφιακή πλατφόρμα στη διεύθυνση dae.govapp.gr, στην οποία υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες για τη υποβολή των δηλώσεων τους και την καταβολή του οφειλόμενου τέλους καθώς και την ιστοσελίδα του Δήμου Αλοννήσου alonissos.gov.gr στην κατηγορία ΔΗΜΟΤΕΣ→ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ακολουθώντας το link: https://dae.govapp.gr/ (κλικ για εισαγωγή στο σύνδεσμο)

Οι επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να υποβάλουν την δήλωση τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα πρέπει πρώτα να αποστείλουν μέσω email αντίγραφο του Φ.Π.Α. και την σχετική δήλωση που επισυνάπτεται.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην ταμειακή υπηρεσία του δήμου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου