ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Η Σκόπελος στον ψηφιακό κόσμο

η-σκόπελος-στον-ψηφιακό-κόσμο-880896

Το iskopelos δημιουργεί νέα δεδομένα στη μάχη της τουριστικής προβολής

Στη μάχη της τουριστικής προβολής με μεγάλη φόρα μάλιστα… έχει μπει η νέα εφαρμογή iskopelos, καθώς ήδη καταγράφει σημαντική επισκεψιμότητα.

Ο δήμος Σκοπέλου, σταθερά προσηλωμένος στο στόχο του για τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιακή αναβάθμισή του, πρώτα δημιούργησε το τουριστικό site του «www.skopelos.gr», εργαλείο απαραίτητο για την επιθετική τουριστική προβολή του νησιού.

Παράλληλα δημιούργησε τη νέα ιστοσελίδα «www.skopelos.gov.gr». Στην ιστοσελίδα αυτή μπορούν όλοι οι πολίτες και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν να ενημερωθούν για όλα όσα αφορούν τον δήμο, να εξυπηρετηθούν ψηφιακά χωρίς να χρειάζεται καν να επισκεφτούν τις δημοτικές υπηρεσίες, ενώ παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις οικονομικές συναλλαγές τους με το δήμο μέσα από την ιστοσελίδα.

Επίσης οι επισκέπτες δύναται να πάρουν όποια πληροφορία θέλουν αφού με ένα κλικ περνάνε αυτόματα για περιήγηση στο τουριστικό site.

Η ψηφιακή μεταρρύθμιση συνεχίζεται με τη δυνατότητα που έχουν πλέον όλοι να κατεβάσουν την εφαρμογή iskopelos, η οποία αποθηκεύεται στο κινητό και έτσι είτε οι ντόπιοι είτε οι επισκέπτες μπορούν να έχουν ένα ψηφιακό οδηγό για το νησί με απεριόριστες δυνατότητες.

«Από τώρα ετοιμαζόμαστε για το επόμενο καλοκαίρι και όχι μόνο», επισήμανε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης.

«Βασικός στόχος της εφαρμογής είναι η ολοκληρωμένη πληροφόρηση του επισκέπτη σχετικά με σημεία ενδιαφέροντος (αρχαιολογικού, ιστορικού, θρησκευτικού, αρχιτεκτονικού), περιοχές φυσικού κάλλους, αξιοθέατα αλλά και θεματικές ή μη διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Σκοπέλου. Η εφαρμογή θα παρέχει πληροφορίες για τα μέρη που μπορεί να επισκεφτεί ο χρήστης, για τα σημεία που μπορεί να διανυκτερεύσει, για τον τρόπο μετακίνησής του στην περιοχή, για τις επιλογές που μπορεί να έχει για φαγητό και διασκέδαση κ.λπ. Θα του παρέχει, ως εκ τούτου, όλα τα στοιχεία που μπορούν να αυξήσουν την τουριστική του εμπειρία στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, με εύκολο και πρακτικό τρόπο, έτσι ώστε να αποτελέσει τον καλύτερο πρεσβευτή της περιοχής στο μέλλον για άλλους πιθανούς επισκέπτες», καταλήγει ο δήμαρχος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου