ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του δήμου Σκιάθου

διαβούλευση-για-το-σχέδιο-αστικής-προ-862813

Για πρώτη φορά, ο δήμος Σκιάθου εκπονεί Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας. Το σχέδιο θα προσδιορίσει τα σημεία που χρειάζονται διαμορφώσεις, επεμβάσεις και κατασκευές σε βασικούς δρόμους και σε δημόσιους χώρους (πλατείες, πάρκα κ.α.) ώστε να γίνουν προσβάσιμα σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες και ειδικότερα για όλα τα άτομα που έχουν προβλήματα στη μετακίνησή τους (ηλικιωμένοι, ΑμεΑ κ.α.).

Χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο.

Στην εισηγητική έκθεση επισημαίνεται ότι «Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας» ορίζεται το στρατηγικό σχέδιο των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας, που εκπονείται από τους δήμους για την περιοχή εντός των διοικητικών τους ορίων, κατά τα οριζόμενα στην παρ. 10 του άρθρου 121 του Ν. 4819/2021. Στόχος του Σ.Α.Π. είναι να προσδιορίσει τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών και τις προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών, ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων στην αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

Σκοπός του ερωτηματολογίου είναι η καταγραφή των χαρακτηριστικών μετακίνησης των κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου Σκιάθου, με έμφαση στην πεζή μετακίνηση προς δημόσια κτίρια και κοινόχρηστους χώρους. Παράλληλα, κρίνεται σκόπιμη η καταγραφή των απόψεων και των προτάσεων τους, σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά τη μετακίνησή τους, καθώς και τις δυνατότητες βελτίωσης της προσβασιμότητας.

Όπως επισημαίνει ο δήμος σε ανακοίνωσή του καλώντας τους δημότες να συμμετέχουν σε αυτή τη διαβούλευση, στόχος είναι να εντοπιστούν τα προβλήματα προσβασιμότητας και να αποκατασταθούν άμεσα εντός 2ετίας από την ολοκλήρωση του σχεδίου.

Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και θα παραμείνει ανοικτό προς συμπλήρωση μέχρι 30/01/2023.

Για πληροφορίες ή και προτάσεις σχετικά με το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Σκιάθου στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://forms.gle/zEuzEcyAvKSXk8H49.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου