ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προγράμματα για αδέσποτα σε Αλόννησο και Σκιάθο

προγράμματα-για-αδέσποτα-σε-αλόννησ-852347

Πρόγραμμα εμβολιασμού, στείρωσης και σήμανσης αδέσποτων σκύλων και γατών ανανέωσε για το 2023 ο Δήμος Αλοννήσου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Κτηνιατρική Φροντίδα Ο.Ε. στο κτηνιατρείο Αλοννήσου από τον κτηνίατρο, κ. Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Από τον Δήμο παροτρύνονται οι δημότες σε περίπτωση που εντοπίσουν κάποιο αδέσποτο που χρήζει ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης να επικοινωνήσουν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Φλωρούς (6978093785).

Αντίστοιχο πρόγραμμα εφαρμόζει και ο Δήμος Σκιάθου. Από τον Δεκέμβριο προχώρησε σε υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για την παροχή υπηρεσιών στείρωσης και φροντίδας στα αδέσποτα ζώα. Η σύμβαση είναι ύψους 14.979,20 ευρώ και είναι διάρκειας έξι μηνών.

Ο ανάδοχος προβλέπεται να αναλάβει τη στείρωση, παροχή αντιλυσσικού εμβολίου και αποπαρασίτωση σε αρσενικά και θηλυκά, γάτες και σκύλους, ενώ για κάθε ζώο θα γίνεται ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή.

Επιπλέον η σύμβαση προβλέπει ότι για όλα τα αδέσποτα ζώα στα οποία θα παρασχεθούν κτηνιατρικές υπηρεσίες, θα δημιουργείται ατομική καρτέλα στην οποία θα περιλαμβάνονται φωτογραφία του αδέσποτου ζώου, περιγραφικά στοιχεία (είδος, φύλλο, φυλή, μέγεθος, ημερομηνία περισυλλογής και τόπος περισυλλογής, το είδος των εμβολιασμών, οι ημερομηνίες αποπαρασίτωσης και στείρωσης και το όνομα του κτηνιάτρου που πραγματοποίησε την στείρωση), αυτοκόλλητη σήμανση των αντιλυσσικών εμβολίων και τα στοιχεία του ηλεκτρονικού μέσου σήμανσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου