ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χίλια άτομα με φουσκωτά στην Αλόννησο

χίλια-άτομα-με-φουσκωτά-στην-αλόννησο-831014

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες ενόψει της άφιξης χιλίων περίπου ατόμων και 239 φουσκωτών στην Αλόννησο, τα οποία θα συμμετάσχουν στην πανελλήνια συνάντηση που διοργανώνεται το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη Μαγνησία.

Η 11η Πανελλήνια συνάντηση Ομίλων φουσκωτών σκαφών θα πραγματοποιηθεί στην Αλόννησο, το προαναφερθέν διάστημα, χάρη στη συνεργασία του Μακεδονικού Ομίλου Φουσκωτών σκαφών και του δήμου Αλοννήσου.

Οι πρώτες αφίξεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 16 Ιουνίου και οι επιμέρους δραστηριότητες της πανελλήνιας συνάντησης, θα διαρκέσουν έως τις 22 Ιουνίου.

Οι συμμετέχοντες προέρχονται από 14 ομίλους από όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη έως τη Βόρεια Ελλάδα και θα αγκυροβολήσουν τα φουσκωτά τους στο Πατητήρι και στην παραλία Βότση.

Πυρετός προετοιμασιών επικρατεί στο δήμο Αλοννήσου ενόψει της παραπάνω συνάντησης, με αλληλουχία συσκέψεων μεταξύ των διοργανωτών, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, υπογραμμίζει ότι «έχουμε εισέλθει στην τελική ευθεία. Οι αφίξεις θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη και η κορύφωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή και το βράδυ του Σαββάτου».

Ο ίδιος εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του για τον αριθμό των συμμετοχών και το ευρύ πλαίσιο δράσης που θα αναπτυχθεί, σημειώνοντας παράλληλα ότι η άφιξη 1.000 περίπου φίλων της θάλασσας και 230 σκαφών, θα καταστήσει ευρύτερα γνωστή την Αλόννησο στους φίλους του θαλάσσιου τουρισμού.

«Πρόκειται για μια εναλλακτική μορφή τουρισμού που μας ενδιαφέρει ιδιαιτέρως» επισημαίνει ο κ. Βαφίνης, για να προσθέσει ότι «η διαμονή τόσων ανθρώπων στο νησί θα αποφέρει πολλά οφέλη για τους επαγγελματίες της Αλοννήσου αλλά και για το ίδιο το νησί, το οποίο ενδέχεται να αποτελέσει μελλοντικά αγαπημένο τόπο διακοπών για όσους το γνωρίσουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου