ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Απόβαση» φουσκωτών στην Αλόννησο

απόβαση-φουσκωτών-στην-αλόννησο-269982

Θαλάσσιο προορισμό για τους κατόχους σκαφών φιλοδοξεί να αποτελέσει η Αλόννησος, όπου θα «φιλοξενηθούν» 120 σκάφη και περισσότεροι από 400 φίλοι της θάλασσας, στο πλαίσιο της 11ης Πανελλήνιας συνάντησης φουσκωτών σκαφών, που διοργανώνεται στο διάστημα από 16 έως 22 Ιουνίου.

Οι εκπρόσωποι – μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας ομίλων Φουσκωτών σκαφών κατά την τακτική ΓΣ της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου στην Αθήνα, ενέκριναν ομόφωνα τη διοργάνωση της 11ης Πανελλήνιας συνάντησης σκαφών στην Αλόννησο 16-22/6/2016, με διοργανωτή τον Μακεδονικό Ομιλο Φουσκωτών Σκαφών και συνδιοργανωτή το δήμο Αλοννήσου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών.

Αφετηρία της παραπάνω συνεργασίας αποτέλεσε ουσιαστικά η ιατρική αποστολή που είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι στο νησί, με την συμμετοχή 44 σκαφών και 250 ατόμων. Η περιπλοκότητα της αποστολής, που περιελάμβανε 2.500 ιατρικά ραντεβού, 10 σεμινάρια – διαλέξεις, γεωργικές δράσεις, πολιτιστικές δράσεις κ.τ.λ., η δομή της οργανωτικής επιτροπής, περίπου 60 άτομα από Θεσσαλονίκη και Αλόννησο και η απόλυτη επιτυχία της αποστολής, οδήγησε τον ΜΟΦΣ και το δήμο Αλοννήσου στην κατάθεση υποψηφιότητας για την 11η Πανελλήνια συνάντηση φουσκωτών σκαφών με το ίδιο πετυχημένο οργανωτικό σχήμα.

Η γεωγραφική θέση της Αλοννήσου και η μορφολογία της, εξασφαλίζουν τη δυνατότητα συμμετοχής πολλών σκαφών και ο συνδυασμός συμμετοχής στην Πανελλήνια συνάντηση με διακοπές.
Στόχος της παραπάνω διοργάνωσης είναι μεταξύ άλλων η πανελλήνια προβολή του νησιού στις αρχές της τουριστικής περιόδου ως θαλάσσιος προορισμός κατόχων σκαφών.

Οι δεκάδες κάτοχοι σκαφών και τα εκατοντάδες πληρώματα, θα γνωρίσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αλοννήσου ως θαλασσίου προορισμού διακοπών Η ανάπτυξη των υποδομών των λιμενικών εγκαταστάσεων και η παράδοση εντός του Δεκεμβρίου του λιμενίσκου του Βότση, θα έχει ως αποτέλεσμα την προετοιμασία 200 θέσεων ελλιμενισμού που θα διατεθούν στη διοργάνωση.

Με την υπάρχουσα οικονομική συγκυρία, ορίζεται ως τόπος της Πανελλήνιας, ένα νησί που αντικειμενικά έχει τις περισσότερες πιθανότητες συγκέντρωσης πολλών σκαφών και όλων των ναυτικών ομίλων της χώρας και δίδεται η ευκαιρία σε σκάφη μεσαίου και μικρού μεγέθους, να συμμετέχουν σε μία Πανελλήνια συνάντηση, χωρίς να προβληματίζονται για τον καιρό και ιδιαίτερα για τον καιρό του γυρισμού, με λίγα σχετικά έξοδα.

Το φάκελο υποψηφιότητας παρουσίασε ο πρόεδρος του ΜΟΦΣ και αρχηγός της 11ης Πανελλήνιας, Θόδωρος Καρτσιώτης. Τον ΜΟΦΣ εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος Γ. Κόκκος, ο Γεν. Γραμματέας Α. Σαγιόγλου, ο ταμίας Σ. Φενέρης και ο Α. Καρπούζης εκ μέρους της ΕΕ. Το δήμο Αλοννήσου εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Τσουκανάς και ο αντιδήμαρχος Α. Αργυρίου.

Στο μεταξύ, ήδη ξεκίνησε η λειτουργία της γραμματείας με την πετυχημένη διττή σύνθεσή της, τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αλόννησο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου