ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εργα 7 εκ. ευρώ σε εξέλιξη στην Αλόννησο

εργα-7-εκ-ευρώ-σε-εξέλιξη-στην-αλόννησο-270093

Σειρά έργων βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί της Αλοννήσου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με συνολικό προϋπολογισμό 6.973.000 ευρώ. Πρόκειται για έργα που αφορούν τους τομείς των υποδομών, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού, του τουρισμού, της τοπικής οικονομίας, αλλά και γενικότερα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Αλοννήσου.

Αναλυτικότερα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι η βελτίωση του γηπέδου και η κατασκευή λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων στη θέση Κοπρισιές, η προσθήκη αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου, η ασφαλτόστρωση της οδού από τη θέση Προφήτη Ηλία έως Γιάλια, η βελτίωση της υφιστάμενης οδού προς Τζώρτζη Γιαλό, η διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης στον οικισμό Χώρα Αλοννήσου, η συμπλήρωση λιμενικών εγκαταστάσεων αλιευτικού καταφυγίου όρμου Βότση Αλοννήσου.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Στόχος μας είναι η Αλόννησος να αναπτυχθεί ισόρροπα και να αποτελέσει ισχυρό πόλο έλξης για τον τουρισμό μας, ενώ παράλληλα να δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους του νησιού να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.

Με τα έργα αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη και αγγίζουν σε προϋπολογισμό τα 7 εκ. ευρώ, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πέφτει χρήμα στην τοπική οικονομία, ενώ παράλληλα προσφέρονται θέσεις εργασίας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Μέσα από έργα υποδομών δημιουργούμε τις προϋποθέσεις προόδου και ανάπτυξης».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Βορείων Σποράδων κ. Νίκος Πλωμαρίτης συμπλήρωσε τα εξής: «Η εκτέλεση δεκάδων έργων όχι μόνον στην Αλόννησο αλλά και στα άλλα νησιά, αλλάζει προς το θετικό τη συνολική τους εικόνα, προς όφελος της τοπικής οικονομίας και των κατοίκων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου