ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εγκρίθηκε η πρόταση των μειοψηφών για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Σκιάθου για το 2021

εγκρίθηκε-η-πρόταση-των-μειοψηφών-για-805736

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Σκιάθου για το έτος 2021 που πρότειναν οι Δημοτικές Παρατάξεις «Σκιάθος Ενωμένη» και «Νέοι Ορίζοντες» εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Δεκεμβρίου, με 11 ψήφους έναντι 9 που συγκέντρωσε το Σχέδιο Τεχνικού Προγράμματος που προτάθηκε από την Δημοτική Αρχή.

Σχετικά με την πρόταση τους που υπερψηφίστηκε, από τις δύο παρατάξεις επισημαίνονται τα εξής: «Ως γνωστόν ο Δήμος Σκιάθου δεν έχει Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και το Τεχνικό Πρόγραμμα αναφέρεται αποκλειστικά στο επόμενο έτος.

Παρόλα αυτά με την συνεργασία όλων των μελών των παρατάξεων της πλειοψηφούσας αντιπολίτευσης του κ. Νικόλαου Κ. Πλωμαρίτη και του κ.Παναγιώτη Κ. Διολέττα, την τεχνική βοήθεια της κ. Αναστασίας Φ. Φιλαρέτου και τις επισημάνσεις από τον πρ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Παύλο Τασιόπουλο, καταρτίστηκε ένα Πρόγραμμα που περιέχει μεν τα συνεχιζόμενα έργα και μελέτες, ιεραρχεί δε και προωθεί έργα και μελέτες βασισμένες σε ένα γενικότερο αναπτυξιακό πλαίσιο.

Εντάχθηκαν έργα και κυρίως μελέτες σε έργα υποδομής τόσο για τον Αστικό Ιστό, τις κτηριακές και λοιπές εγκαταστάσεις του Δήμου, όσο και στην Αγροτική Οδοποιία.

Παράλληλα συμπεριελήφθησαν έργα και μελέτες προφύλαξης και ανάδειξης αισθητικών και πολιτιστικών σημείων του νησιού μας , τα οποία εκτός από την βελτίωση της καθημερινότητας των Σκιαθιτών θα αναβαθμίσουν και το τουριστικό προϊόν.

Κλείνοντας την λεπτομερή παρουσίαση του προγράμματός και δεδομένου ότι στο ταμείο του Δήμου υπάρχουν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ από τον Δήμαρχο κ. Δ. Πρεβεζάνο, οι 11 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης δήλωσαν έτοιμοι και τέθηκαν στη διάθεση των αρμόδιων Αντιδημάρχων και της Τεχνικής Υπηρεσίας για την υλοποίηση του προγράμματος που ενσωματώνεται μετά την υπερψήφισή του στον Προϋπολογισμό του 2021».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου