ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ομιλος οικογένειας Δερβένη: Αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος στον τουρισμό

ομιλος-οικογένειας-δερβένη-αδιαμφισ-631762

Στην ιδιοκτησία του το ιστορικό ξενοδοχείο στην πόλη της Σκιάθου, Alkyon – Μαζί με το εμβληματικό Skiathos Palace επεκτείνει στις 800 τις κλίνες φιλοξενίας στο νησί

Γερό deal έκλεισε ο Ομιλος «Σποράδων» της οικογένειας Δερβένη, επεκτείνοντας σημαντικά την επιχειρηματική του δραστηριότητα στο νησί της Σκιάθου. Στην ιδιοκτησία του Ομίλου, ο οποίος επί σειρά δεκαετιών λειτουργεί το ξενοδοχείο – κόσμημα Skiathos Palace στις Κουκουναριές, πέρασε το ιστορικό (από το 1975) ξενοδοχειακό συγκρότημα Alkyon, στην πόλη της Σκιάθου.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Οι υπογραφές της αγοραπωλησίας έπεσαν προχθές Τρίτη. Ο Ομιλος επεκτείνει πλέον τους χώρους φιλοξενίας του, προχωρώντας στα επόμενα δυναμικά βήματα στον χώρο του τουρισμού και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Κόντρα στις αναταράξεις που έχει προκαλέσει η παρατεταμένη υγειονομική κρίση, με τεράστιο αντίκτυπο στον τουριστικό κλάδο και την οικονομία, η οικογένεια Δερβένη τόλμησε για μια νέα μεγάλη επένδυση στο νησί της Σκιάθου, σε ιδιαίτερα απαιτητικές και πρωτόγνωρες συνθήκες.

Το ξενοδοχείο Alkyon, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως μονάδα 3 αστέρων, θα υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του, υπό το καινούργιο ιδιοκτησιακό καθεστώς, από τα μέσα Ιουνίου, οπότε και στο νησί του Παπαδιαμάντη θα καταφθάσουν οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ. Από το καλοκαίρι του 2022, τα επενδυτικά σχέδια του Ομίλου προβλέπουν πλήρη ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό όλων των χώρων του. Σύμφωνα με τα πλάνα, μέσα από μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα και ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο του Ταμείου Ανάκαμψης από το επόμενο καλοκαίρι θα ανοίξει τις εισόδους του ως 4*.

Το νέο ξενοδοχείο, συνολικά 4.000 τ.μ. εντός σχεδίου πόλης, που πέρασε στα χέρια του Ομίλου, είναι το μεγαλύτερο σε δυναμικότητα στην πόλη της Σκιάθου, δεσπόζει μπροστά στο λιμάνι του νησιού και διαθέτει 89 δωμάτια, πέντε σουίτες, πισίνα και δύο χώρους εστιατορίων, έναν στο roof garden, με πανοραμική θέα, και έναν το «Καρνάγιο».

Σύμφωνα με την προοπτική που υπάρχει, μία από τις πτέρυγες του ξενοδοχείου Alkyon θα λειτουργεί και τους χειμερινούς μήνες. Πλέον, η οικογένεια Δερβένη έχει στη διαχείρισή της συνολικά 800 κλίνες για τη φιλοξενία επισκεπτών στο νησί.

Με την πολυετή εμπειρία στον χώρο του τουρισμού, με επαγγελματισμό και ξακουστή φήμη για την πραγματική φιλοξενία των επισκεπτών στο νησί, μέσα από το ξενοδοχείο – διαμάντι Skiathos Palace, το νέο επενδυτικό project του Ομίλου «Σποράδων» έρχεται να δημιουργήσει ακόμη πιο ευοίωνες προοπτικές για τη Σκιάθο.

Η φιλοσοφία που χαρακτηρίζει την οικογένεια Δερβένη και διαπερνά κάθε προσφερόμενη υπηρεσία από το Skiathos Palace, σύμφωνα με την οποία οι ίδιοι δεν είναι ξενοδόχοι, αλλά οικοδεσπότες, ενώ οι επισκέπτες τους δεν είναι πελάτες, αλλά φιλοξενούμενοι, έχει θέσει ανεξίτηλη σφραγίδα στη λειτουργία του επιβλητικού πολυτελούς ξενοδοχείου στις Κουκουναριές και πλέον αναμένεται να χαρακτηρίζει και το καινούργιο απόκτημά τους, το Alkyon.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου