ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παπαδιαμαντική εκδήλωση

παπαδιαμαντική-εκδήλωση-616330

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη με πρωταγωνιστές τον γνωστό ηθοποιό Στέλιο Μάινα και τους μουσικούς Κώστα Κωστανάτο και Ουρανία Πάτζιου διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή ο Δήμος Σκιάθου.

Πλήθος κόσμου γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου για να απολαύσει το Στέλιο Μάινα να συναντά τον Αγιο τον γραμμάτων και να διαβάζει μερικά από τα αριστουργηματικά του διηγήματα, «Το μυρολόγι της Φώκιας», «Ερως ήρως», «Η υπηρέτρα». Ο σαγηνευτικός λόγος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, η υποκριτική του Στέλιου Μάινα και οι ήχοι των μουσικών μάγεψαν το κοινό της Σκιάθου.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνου, ο οποίος αφού καλωσόρισε τον γνωστό ηθοποιό και την ομάδα του, διάβασε απόσπασμα από τη «Μαγεία του Παπαδιαμάντη» του Οδυσσέα Ελύτη. Επίσης τόνισε ότι ο Δήμος Σκιάθου κάθε χρόνο τιμά τον μεγάλο διηγηματογράφο και ότι η Σκιάθος πολύ πριν αναγνωριστεί ως τουριστικός προορισμός, είχε γίνει γνωστή από τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τον γνωστό ηθοποιό, με τον Στέλιο Μάινα να ευχαριστεί τον δήμαρχο Σκιάθου για την ζεστή και άψογη φιλοξενία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου