ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σπαρακτική έκκληση από τη μητέρα του 30χρονου Γιώργου

σπαρακτική-έκκληση-από-τη-μητέρα-του-30χ-618573

Χριστούγεννα πλησιάζουν, μέρες γιορτινές, και η μανούλα του 30χρονου Θεσσαλονικιού Γιώργου Καραμιχαηλίδη, που στις 30 Αυγούστου 2016 εξαφανίστηκε από το αλιευτικό καταφύγιο όρμου Βότση Αλοννήσου, και έκτοτε δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής, ψάχνει να βρει τον γιο της απελπισμένα.

Ρεπόρτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Η μητέρα του αγνοούμενου, Ματούλα Κουτρώτσιου, επισκέφτηκε χθες –τέσσερις μήνες μετά την εξαφάνιση- τα Δικαστήρια Βόλου και συνομίλησε με την Εισαγγελέα. Εξερχόμενη από το δικαστικό μέγαρο δεν άντεξε, απεύθυνε δραματική έκκληση. Με λυγμούς μπροστά στις κάμερες παρακάλεσε όποιος γνωρίζει κάτι να μιλήσει, έστω και ανώνυμα…

«Ήρθα σήμερα στο Βόλο με το δικηγόρο μου και μία ομάδα ερευνητών, για να δούμε τι θα γίνει επιτέλους με αυτό το παιδί, για το οποίο δεν ενδιαφέρεται κανείς πια, λες και δε χάθηκε ένας άνθρωπος απ’ αυτό το νησί» είπε η κ. Κουτρώτσιου.

Η γυναίκα έχει απευθυνθεί παντού. «Έχω ψάξει όσο μπορούσα σαν μάνα. Δε βοηθάει κανείς. Παρακαλώ πάρα πολύ, όποιος ξέρει κάτι, όποιος έχει ακούσει κάτι να το πει, έστω και ανώνυμα, να μη φοβηθεί καθόλου. Παρακαλώ και κάνω έκκληση αυτές τις μέρες που έρχονται, μέρες γιορτινές, όποιος γνωρίζει το παραμικρό για το Γιώργο μου να το πει» προέτρεψε.

Κατά τις έρευνες η μητέρα του αγνοούμενου μίλησε με πάρα πολύ κόσμο στην Αλόννησο. «Αυτά που μου έλεγαν κάποιοι άνθρωποι στο νησί όσο ήμουν, δε θέλουν να τα πουν στις κάμερες μπροστά. Θέλω να τους παρακαλέσω να μη φοβούνται. Να μιλήσουν έστω και ανώνυμα. Πιστεύω ότι κάτι έχουν κάνει στο Γιώργο. Ότι από τη θάλασσα δε βγήκε. Μακάρι να βγω ψεύτρα» επισήμανε.

Στην Αλόννησο όλοι οι κάτοικοι του νησιού και όλες οι αρμόδιες αρχές ,αμέσως μετά την εξαφάνιση, έψαχναν επί 20 μέρες να βρουν τον 30χρονο αγνοούμενο. «Δε βρήκαμε ίχνος του. Ο Γιώργος μου είναι γυμνός. Βρήκαμε όλα του τα ρούχα στη θάλασσα. Βρήκαμε και το ένα παπούτσι. Μόνο το πορτοφόλι και το δεύτερο παπούτσι δε βρήκαμε από το παιδί μου. Που μπορεί να πήγε ένας άνθρωπος γυμνός ύψους 1.90 μέτρων; Δεν τον είδε κανείς στο νησί; Στα γύρω νησιά; Πώς να βγήκε έξω από τη θάλασσα; Πώς να κυκλοφόρησε;» διερωτάται.

Τελευταίοι που είδαν τον εξαφανισθέντα ήταν δύο ψαράδες. Η μητέρα του αγνοούμενου λέει ότι « δύο κάτοικοι του νησιού που είχαν βγει για ψάρεμα τον είδαν γύρω στις 11 το βράδυ. Από αυτά που μου είπαν ο Γιώργος ήταν σε σύγχυση. Ζήτησε κάποια βοήθεια από αυτούς τους ανθρώπους. Εκείνοι φοβηθήκαν. Μας είπαν ότι τον απώθησαν από τη βάρκα. Και από κει και πέρα το παιδί μου χάθηκε».

Η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου είχε σπεύσει από την πρώτη στιγμή στο σημείο της εξαφάνισης. «Γιώργος δε βρέθηκε πουθενά. Που μπορεί να πήγε; Δεν τον είδε κανείς; Ή τον είδαν και κρύβουν κάτι; Όποιος ξέρει κάτι, όποιος είδε κάτι να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία, να πάρει στον δικηγόρο. Σας παρακαλώ πάρα πολύ, παρακαλώ όλο τον κόσμο και της Αλοννήσου» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 30χρονος εξαφανίστηκε την ίδια μέρα που επισκέφτηκε την Αλόννησο με τη σύντροφό του για να περάσουν μερικές μέρες ξεκούρασης και χαλάρωσης. Το βράδυ γύρω στις 11 αποχώρησε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου λέγοντας στη φίλη του ότι θα γυρίσει σε λίγη ώρα. Ωστόσο, δεν επέστρεψε πίσω ποτέ ξανά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου