ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ποδαρικό στο αεροδρόμιο Σκιάθου

ποδαρικό-στο-αεροδρόμιο-σκιάθου-585968

Απόψε η πρώτη άφιξη τσάρτερ από το εξωτερικό, με το νησί να υποδέχεται το άνοιγμα της σεζόν

Με ανάμεικτα συναισθήματα και προσδοκίες ανοίγει απόψε ο κύκλος των πτήσεων εξωτερικού στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, με το ποδαρικό της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Condor. Η προσγείωση της πρώτης πτήσης από το Μόναχο σήμερα, Παρασκευή, στις 21.10 στον αερολιμένα Σκιάθου σηματοδοτεί την πολυπόθητη έναρξη των αφίξεων ξένων τουριστών στις Βόρειες Σποράδες, με το ενδιαφέρον να στρέφεται, στο μεταξύ, στη βρετανική αγορά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Συγκρατημένα υποδέχονται οι επαγγελματίες του νησιού το πρώτο αεροπλάνο από το εξωτερικό, με τον επιχειρηματία Αρη Δερβένη, πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι επικρατεί κλίμα ανασφάλειας λόγω της γενικότερης αβεβαιότητας που προκαλούν η πανδημία και οι αλλαγές στα προγράμματα των αεροπορικών εταιρειών.

Η αποψινή, πρώτη πτήση, σηματοδοτεί το άνοιγμα του τουρισμού, πλην όμως, «το ζήτημα είναι τι θα κάνουν οι Αγγλοι», υπογραμμίζει ο κ. Δερβένης, για να εκφράσει την ανησυχία του, μετά την ανακοίνωση – προτροπή του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στους Βρετανούς τουρίστες, να μην ταξιδέψουν στις «πορτοκαλί» περιοχές. «Αυτό είναι ένα τεράστιο πλήγμα» επεσήμανε ο ίδιος, για να σημειώσει ότι «η έναρξη του τουρισμού στις Σποράδες, θα σηματοδοτηθεί με την άφιξη του πρώτου αγγλικού αεροπλάνου».

Με την Jet 2 να έχει ανακοινώσει την έναρξη των πτήσεων από τη Μεγάλη Βρετανία στις 24 Ιουνίου και την TUI να προσανατολίζεται στις 8 Ιουνίου, ο κ. Δερβένης εκφράζει την ανησυχία του, ενώ τονίζει: «Είμαστε προβληματισμένοι, γιατί όλες οι κρατήσεις θα γίνουν την τελευταία στιγμή».

Το νησί της Σκιάθου υποδέχεται την πρώτη πτήση εξωτερικού, με τον αντιδήμαρχο τουρισμού και διεθνών σχέσεων Διαμαντή Μαθηνό να επισημαίνει από την πλευρά του ότι «είναι μικρή η πληρότητα στην πρώτη άφιξη, 60 άτομα, γιατί ο κόσμος είναι διστακτικός. Ελπίζουμε η δεύτερη πτήση να είναι γεμάτη».

Λιτή η υποδοχή της πρώτης πτήσης σύμφωνα με την κατάσταση της πανδημίας, με τον αντιδήμαρχο να τονίζει ότι «ανυπομονούμε να ανοίξει η σεζόν και ο τουρισμός», επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι ήδη από την 14η Μαΐου άρχισαν οι αφίξεις ξένων τουριστών στο νησί, με πτήσεις εσωτερικού από την Αθήνα, γεγονός που λειτουργεί ενθαρρυντικά, σε μια εποχή ανακατατάξεων και αλλαγών της τελευταίας στιγμής.

Με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί, ο Φώτης Κοφινάς, ενεργός πολίτης του νησιού με 25χρονη θητεία ως δημοτικός σύμβουλος και παρουσία στο επιχειρείν, υπογράμμισε ότι «επικρατεί αβεβαιότητα στον πολίτη και η αβεβαιότητα φέρνει οργή. Ο τουρισμός είναι μονοκαλλιέργεια, τι θα κάνουν τα νέα παιδιά, όταν υπάρχει ανασφάλεια. Δεν υπάρχει αισιοδοξία στο νησί. Δεν ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι. Υπάρχει αβεβαιότητα, τα καταστήματα δεν έχουν δουλειά. Πώς θα πληρώσει ο επαγγελματίας τις υποχρεώσεις του;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου