ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναστολή πτήσεων Apollo από Σκανδιναβία για Σκιάθο

αναστολή-πτήσεων-apollo-από-σκανδιναβία-γι-658420

Η αεροπορική εταιρεία οριστικοποίησε την απόφασή της να μην πετάξει από Νορβηγία και Δανία

Δυσάρεστη εξέλιξη η απόφαση της αεροπορικής εταιρείας Apollo να αναστείλει φέτος το πτητικό πρόγραμμα από Νορβηγία και Δανία στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, διατηρώντας, ωστόσο, το πρόγραμμα από τη Σουηδία. Η Apollo είναι μια από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της Σκανδιναβίας που πραγματοποιούν πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, με το νησί του Παπαδιαμάντη να παραμένει στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος.

Οι Σουηδοί τουρίστες θα ταξιδέψουν στο νησί, με τους τουριστικούς πράκτορες και τους επαγγελματίες του τουρισμού να εκφράζουν, ωστόσο, την ανησυχία τους, δεδομένου ότι πρόκειται για αεροπορική εταιρεία με μεγάλη δυναμική, που αντιπροσωπεύει το 70% του προγράμματος από τις σκανδιναβικές χώρες.

Με το βλέμμα στην 14 Μαΐου, που σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη είναι η ημερομηνία ορόσημο για το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα, η παραπάνω ακύρωση εντείνει το κλίμα ανησυχίας, σε μια περίοδο κομβικής σημασίας για την επερχόμενη θερινή σεζόν.

Με το ερωτηματικό τι μέλλει γενέσθαι τον Μάιο να παραμένει, οι αφίξεις των Σουηδών θα ξεκινήσουν στις 19 Ιουνίου στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ενώ πτήσεις από Νορβηγία και Δανία αναμένονται περί τα τέλη Ιουνίου, από άλλη εταιρεία, τμήμα της πρώην Thomas Cook, που περιήλθε σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Πτήσεις από σκανδιναβικές χώρες θα υπάρξουν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, με την Ιωάννα Ευσταθίου, πράκτορα της Apollo που δραστηριοποιείται στην Σκόπελο, να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «ό,τι ακυρώνεται, αναμφίβολα προκαλεί προβληματισμό. Σίγουρα δημιουργεί μια αναστάτωση πάλι, κενά τα οποία πρέπει να καλυφθούν διαφορετικά, αλλά είναι αναμενόμενο, γιατί δεν γίνονται κρατήσεις αυτή την στιγμή. «Πάγωσαν» οι κρατήσεις, οπότε δεν δεσμεύονται να κατεβάσουν τα αεροπλάνα οι εταιρείες, όταν δεν έχουν κρατήσεις».

Παράλληλα, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής της Σκοπέλου, επισημαίνει ότι «δεν μπορούν να ρισκάρουν οι αεροπορικές εταιρείες, όταν βλέπουν ότι οι πωλήσεις τους είναι πολύ χαμηλές και οι πληρότητες στο αεροπλάνο δεν θα είναι οι ανάλογες. Είναι μεγάλο πρόβλημα για μας αυτό, γιατί καλούμαστε πάλι να καλύψουμε τα κενά. Υπάρχει μια γενική ανακατάταξη λόγω της πανδημίας».

Σύμφωνα με την εκτίμηση της κ. Ευσταθίου, Αγγλοι, Γερμανοί θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους και φέτος στα νησιά των Βορείων Σποράδων. «Θέλω να πιστεύω ότι προχωρώντας οι εμβολιασμοί, περί τα μέσα Ιουλίου, θα είμαστε 20 με 30% πάνω από τις περσινές αφίξεις. Θα χρειαστούν δύο χρόνια για να επανέλθουμε στα δεδομένα του 2019», επεσήμανε, για να προσθέσει: «Θα είμαστε ευχαριστημένοι αν φτάσουμε φέτος το 50% με 60% της τουριστικής κίνησης του 2019. Αυτοί είναι οι στόχοι μας και αυτό είναι το πιο ρεαλιστικό σενάριο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου