ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χρηματοδότηση 1.790.000 ευρώ για το επαρχιακό δίκτυο της Σκοπέλου

χρηματοδότηση-1-790-000-ευρώ-για-το-επαρχιακό-5692

Απάντηση της υφυπουργού Μαρ. Χρυσοβελώνη σε ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Κων. Στεργίου

Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Κώστα Στεργίου έδωσε προχθές η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχετικά με την αποκατάσταση και χρηματοδότηση επαρχιακού δρόμου στη Σκόπελο.

Η κ. Χρυσοβελώνη στην απάντησή της μεταξύ άλλων τόνισε ότι «σε διάστημα μόλις 20 ημερών περίπου από την υποβολή του σχετικού αιτήματος από το δήμο Σκοπέλου, το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων ανταποκρίθηκε πλήρως και επαρκώς».

Παράλληλα η κ. Χρυσοβελώνη ανέφερε ότι «το υπουργείο μας και δη η Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών Εγγειοβελτιωτικών Εργων της Γενικής Γραμματείας Υποδομών διέθεσε, στις 18-12-2015, πίστωση ποσού ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης του Φ.Π.Α., με τίτλο «Εργα Αντιπλημμυρικής προστασίας αρμοδιότητας ΥΠΥΜΕΔΙ, για την κατασκευή του έργου: μελέτες και έργα για την αντιπλημμυρική προστασία του Δ. Σκοπέλου με την άνω απόφαση το ποσό του ενός εκατομμυρίου έχει εκχωρηθεί ήδη στο Δήμο Σκοπέλου για το σκοπό αυτό».

Επιπλέον, μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων εκδόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης-Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού – Οικονομικών Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, με την οποία αφενός οριοθετούνται οι πληγείσες περιοχές της Σκοπέλου, αφετέρου καθορίζεται η χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών των κτιρίων από τις προαναφερόμενες πλημμύρες. «Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία τόσο με το Δήμο Σκοπέλου όσο και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας» υπογράμμισε η κ. Χρυσοβελώνη.

Τέλος, η υφυπουργός Υποδομών, ενημερώνει ότι κατατέθηκε στις 18-02-2016 από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τεχνικό δελτίο έργου που αφορά στην αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία στην παραλλαγή και στην επαρχιακή οδό Ν. Σκοπέλου, προτεινόμενου προϋπολογισμού 1.790.000, το οποίο θα περιληφθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2016, δηλαδή το Μάιο 2016, «ποσό διόλου ευκαταφρόνητο λαμβανομένων υπόψη των πόρων του Υπουργείου και των αιτημάτων άλλων φορέων για ένταξη στο Π.Δ.Ε.» όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου