ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αγανακτισμένοι οι πληγέντες Σκοπέλου ~ Καθυστερούν οι αποζημιώσεις

αγανακτισμένοι-οι-πληγέντες-σκοπέλο-5920

Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών από την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας για την επίσπευση των διαδικασιών

Αποδέκτες έντονων παραπόνων από τους πληγέντες της Σκοπέλου γίνονται οι ιθύνοντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, λόγω της καθυστέρησης που παρατηρείται στην καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες της Σκοπέλου, από την καταστροφική θεομηνία της 22ας και 23ης Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, η αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη απέστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ζητώντας ενημέρωση σχετικά με τους λόγους της καθυστέρησης.

Στην επιστολή της κ. Κολυνδρίνη επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «οι πληγέντες έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται λόγω του ότι ήδη έχει ξεκινήσει η θερινή περίοδος και οι επαγγελματίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους».

Παράλληλα, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης τονίζει ότι καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, «ώστε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να κάνουμε τις απαραίτητες από το Νόμο ενέργειες, ώστε να υπάρξει η άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες κατοίκους της Σκοπέλου.

Εγκαιρα καταγράψαμε τις ζημιές στο νησί και ολοκληρώσαμε τον πίνακα των πληγεισών επιχειρήσεων και τον οποίο αποστείλαμε ακριβώς μετά την έκδοση της προαπαιτούμενης για την αποστολή των φακέλων Υπουργικής Απόφασης, για οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών».

Η Υπουργική Απόφαση για την οριοθέτηση περιοχών, εκδόθηκε στις 11 Μαρτίου 2016 και μόλις μία ημέρα αργότερα η αρμόδια Επιτροπή απέστειλε τον συγκεντρωτικό πίνακα των πληγεισών περιοχών προς το υπουργείο Οικονομικών, με κοινοποίηση και στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών.

Το αίτημα που διατυπώνεται εγγράφως προς τον αρμόδιο υπουργό, είναι να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων, γιατί διαφορετικά «η οικονομική ζημιά των επαγγελματιών της νήσου Σκοπέλου θα είναι οδυνηρή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου