ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κινδυνεύει να μείνει χωρίς γιατρό η Αλόννησος

κινδυνεύει-να-μείνει-χωρίς-γιατρό-η-αλ-529582

Εντείνεται το αίσθημα αβεβαιότητας των κατοίκων της Αλοννήσου για το μέλλον του Περιφερειακού Ιατρείου του νησιού, με δεδομένη την επικείμενη συνταξιοδότηση του επί σειρά ετών Διευθυντή την 31η Δεκεμβρίου και την επερχόμενη, αντίστοιχα, λήξη της σύμβασης του μοναδικού Αγροτικού Ιατρού, την 25η Ιανουαρίου του 2014.

Το αίτημα της άμεσης στελέχωσης του Περιφερειακού Ιατρείου της Αλοννήσου προβάλλει επιτακτικό και στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος του νησιού Πέτρος Βαφίνης, έστειλε προχθές επιστολή στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αδωνη Γεωργιάδη, την υφυπουργό Ζέτα Μακρή και το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, τους οποίους ενημερώνει για την «τραγική», όπως τη χαρακτηρίζει, κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου.

Οι θέσεις που πρέπει να καλυφθούν, είναι οι εξής: Ενας Ιατρός Παθολόγος Γενικής Ιατρικής (Διευθυντής), διότι η οργανική θέση θα είναι κενή από 1-1-2014 λόγω συνταξιοδότησης. Δύο Αγροτικοί Ιατροί, δεδομένου ότι η μια θέση είναι κενή και δεύτερη θέση θα είναι κενή από 26-1-2014, λόγω λήξης σύμβασης. Επίσης το νησί έχει ανάγκη από Παιδίατρο, διότι υπάρχει οργανική θέση παιδιάτρου η οποία είναι κενή αρκετά χρόνια, αλλά και Οδοντίατρο, διότι υπάρχει οργανική θέση, η οποία είναι κενή περίπου 3 χρόνια. Επίσης, κενή είναι η οργανική θέση του Παρασκευαστή/-τριας Βιοχημικού, από τις 31-01-2013, η οργανική θέση Χειριστή – Εμφανιστή Ακτινολογικών Εργαστηρίων, καθώς επίσης και η οργανική θέση νοσηλευτή/-τριας.

Στο μεταξύ, ο Δήμαρχος Αλοννήσου είχε χθες συνάντηση με την Υφυπουργό Υγείας κ. Μακρή στην Αθήνα για το συγκεκριμένο θέμα και έλαβε την προφορική διαβεβαίωση ότι από την 1η Ιανουαρίου θα καλυφθεί η θέση του ιατρού ειδικότητας στο περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου, μετά τη συνταξιοδότηση του Διευθυντή.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου