ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κινητοποιήσεις στη Σκόπελο

κινητοποιήσεις-στη-σκόπελο-529592

Εντονότατες αντιδράσεις προκαλούν στην τοπική κοινωνία της Σκοπέλου τα δεκάδες προβλήματα που συσσωρεύονται λόγω της κρίσης, κι έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα του νησιού, και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η μεγάλη κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιανουαρίου. Απότοκο ευρύτερου προβληματισμού ήταν η σύσκεψη-συγκέντρωση των κατοίκων της Σκοπέλου, που πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στο Δημοτικό καφενείο Σκοπέλου, με τη συμμετοχή πολλών Σκοπελιτών. Η τοπική κοινωνία ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής αγώνα και του ΠΑΜΕ Σκοπέλου, διατυπώνοντας την υποστήριξή της, στην πρόταση διοργάνωσης μεγάλης Πανσκοπελίτικης κινητοποίησης, την 9η Ιανουαρίου.

Βασικά θέματα της προχθεσινής σύσκεψης ήταν τα οξυμένα προβλήματα του νησιού που «είναι συνέπεια της αντιλαϊκής πολιτικής που εξαπέλυσαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων για να φορτώσουν στο λαό τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης», όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά από τους διοργανωτές. Στη διάρκεια της ανοιχτής σύσκεψης εντοπίστηκαν και ιεραρχήθηκαν τα προβλήματα του νησιού, με αιχμή του δόρατος τις υπηρεσίες που κλείνουν, την κατάσταση που επικρατεί στην υγεία, αλλά και την άμεση ανάγκη κάλυψης όλων των κενών θέσεων στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Επίσης έγινε αναφορά σε θέματα εκπαίδευσης, αλλά και στα καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τον τοπικό πληθυσμό, με κυρίαρχα «την απειλή για κλείσιμο σχολείων (ΕΠΑΛ) και υποβάθμιση άλλων, την προστασία των ανέργων και της λαϊκής οικογένειας από την κρατική βία (πλειστηριασμοί – διακοπές ρεύματος), την έλευση της Task Force στο Δήμο με σκοπό, υποτίθεται, το «νοικοκύρεμα» του Δήμου, αλλά με απώτερο σκοπό την αναδιάρθρωσή του σε αντιλαϊκή βάση», όπως υπογραμμίστηκε μεταξύ άλλων. Στο μεταξύ, έγινε προγραμματισμός δράσης και ορίστηκε, όπως προαναφέρθηκε, η 9η Ιανουαρίου, ως ημέρα μεγάλης Πανσκοπελίτικης κινητοποίησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου