ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Ψηφίζουν» Σκιάθο Κύπριοι

ψηφίζουν-σκιάθο-κύπριοι-460816

Μεταξύ των κορυφαίων προορισμών για το καλοκαίρι το νησί του Παπαδιαμάντη

Ενθαρρυντικά τα μηνύματα που προέρχονται από την κυπριακή αγορά και δείχνουν τη Σκιάθο ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς διακοπών για το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία φέτος τον Ιούλιο τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου ανήλθαν στις 62.961 σε σύγκριση με 37.406 τον Ιούλιο του 2020, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 68,3%, με το 55% να έχει επιλέξει την Ελλάδα.

Ο επίτιμος πρόεδρος του συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτόρων (ACTA) Ντίνος Κάκουρας, δήλωσε στη StockWatch ότι «κατά μέσο όρο οι κρατήσεις για τα ελληνικά νησιά τον Ιούλιο και Αύγουστο κυμαίνονται στο 30% των αντίστοιχων μηνών του 2019 ενώ προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι πολύ χαμηλές και σχεδόν μηδενικές σε Αμερική και Άπω Ανατολή».

Σύμφωνα με τον κ. Κάκουρα, πρώτοι στη λίστα είναι οι προορισμοί στους οποίους υπάρχουν απευθείας πτήσεις όπως η Ρόδος, η Κρήτη, η Κεφαλονιά, η Σκιάθος, η Μύκονος, η Πρέβεζα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Διευκρίνισε εντούτοις ότι «επειδή οι κρατήσεις και ο αριθμός των πτήσεων είναι περιορισμένος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο μείωσης της αξίας του τουριστικού πακέτου, το κόστος του οποίου διαμορφώνεται από την προσφορά και τη ζήτηση».

Παραδοσιακά η συντριπτική πλειοψηφία των κυπρίων ταξιδεύει προς τα ελληνικά νησιά τον Ιούλιο και Αύγουστο συνεπώς όπως είπε «από το Σεπτέμβριο και μετά θα μειωθούν κάθετα τα ταξίδια τους προς την Ελλάδα», ανέφερε.

Παράλληλα εξέφρασε και τη δυσαρέσκεια του συνδέσμου επειδή το υφυπουργείο Τουρισμού δεν τους συμπεριέλαβε στην προώθηση του σχεδίου των επιδοτημένων διακοπών των κυπρίων τονίζοντας ότι «θα ήταν πολύ ορθό εάν το υφυπουργείο Τουρισμού πριν εξαγγείλει παρόμοια σχέδια να διαβουλεύεται και με τους τουριστικούς πράκτορες».

Σταθερή επιλογή η Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι σταθερή επιλογή για τις διακοπές των Κυπρίων ολόχρονα αλλά προπάντων το καλοκαίρι. Όπως ανέφερε ο κ. Κάκουρας, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη είναι οι δημοφιλέστερες επιλογές των Κυπρίων μιας και υπάρχουν πολλές πτήσεις καθημερινά και από τα δύο αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Μιλώντας συγκεκριμένα για τους καλοκαιρινούς μήνες, ο κ. Κάκουρας είπε ότι οι περισσότεροι Κύπριοι και φέτος επέλεξαν τα ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα τη Ρόδο, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Σκιάθο και την Πρέβεζα. Όπως εξήγησε ο ίδιος, οι επιλογές αυτές ήταν οι δημοφιλέστερες φέτος και γι’ αυτό υπήρχαν και περισσότερες ναυλωμένες πτήσεις την εβδομάδα. Δημοφιλείς επιλογές για τους Κύπριους ήταν επίσης και η Πελοπόννησος, η Κως, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Καβάλα όπου υπάρχει μια ναυλωμένη πτήση την εβδομάδα.

Όπως εξήγησε ο κ. Κάκουρας, οι επιλογές αυτές ήταν οι δημοφιλέστερες φέτος και γι’ αυτό υπήρχαν και περισσότερες ναυλωμένες πτήσεις την εβδομάδα.

Τέλος ο υπογράμμισε ότι η πτήση παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή προορισμού προπάντων για τους Κύπριους. «Σίγουρα η συχνότητα των πτήσεων και οι επιλογές για απευθείας πτήσεις στην χώρα επιλογής του Κύπριου, μπορεί να επηρεάσει την επιλογή προορισμού μιας και είναι ευκολία όταν υπάρχουν απευθείας ή ναυλωμένες πτήσεις στους δημοφιλέστερους προορισμούς» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου