ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ιταλοί δημοσιογράφοι στην Αλόννησο

ιταλοί-δημοσιογράφοι-στην-αλόννησο-452228

Καταγράφουν τις ομορφιές του νησιού, τις οποίες θα παρουσιάσουν διαδικτυακά

Ταξίδι γνωριμίας με την Αλόννησο πραγματοποιούν δύο δημοσιογράφοι από την Ιταλία, οι οποίες ταξίδεψαν αποκλειστικά γι’ αυτό το λόγο στο νησί των Βορείων Σποράδων. Οι δύο δημοσιογράφοι εργάζονται σε ηλεκτρονικά μέσα της πατρίδας τους με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα, και το ταξίδι που πραγματοποιούν στην Αλόννησο, εκτιμάται ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στην περαιτέρω προώθηση του νησιού διεθνώς. Το συγκεκριμένο press trip πραγματοποιείται κατόπιν συνεργασίας της εταιρείας MTC Group με την πρεσβεία της Ιταλίας και προσθέτει αναμφίβολα μια ακόμη σημαντική ευκαιρία γνωριμίας με τις φυσικές ομορφιές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Αλοννήσου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι δύο δημοσιογράφοι βρίσκονται από την περασμένη Δευτέρα στην Αλόννησο και σήμερα αναχωρούν για την πατρίδα τους, έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Χρέη ξεναγού ανέλαβε η Κική Αναγνώστου, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου, προκειμένου οι δύο δημοσιογράφοι να αποκτήσουν την πληρέστερη δυνατή εικόνα για το νησί.

Στη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί γνώρισαν τις παραλίες, τα παραδοσιακά ψαροχώρια, το θαλάσσιο πάρκο, τα γύρω νησάκια και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, κατάδυση και περιπατητικές δράσεις, τις οποίες προτάσσουν ιδιαιτέρως οι υπεύθυνοι για την προβολή του νησιού διεθνώς.

Παράλληλα επισκέφτηκαν την παλιά χώρα Αλοννήσου, χώρους διασκέδασης και τα παραδοσιακά ταβερνάκια του νησιού, δηλώνοντας ενθουσιασμένες από τις τοπικές γεύσεις και τα εδέσματα που δοκίμασαν.

Οι εντυπώσεις που έχουν αποκομίσει από το νησί είναι άριστες διότι «συνδυάζει το πράσινο και τις παραλίες» παράλληλα με τις καταδύσεις, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, γενικότερα, και την τοπική κουζίνα, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι δύο Ιταλίδες.

Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που έχουν καταγράψει, θα αποτελέσει, σημειωτέον, τη βάση των διαδικτυακών αφιερωμάτων που θα πραγματοποιηθούν στο εξωτερικό.

Στο μεταξύ, στο ίδιο νησί βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες Πολωνέζα δημοσιογράφος, η οποία αρθρογραφεί σε ταξιδιωτικές εκδόσεις και σε διαδικτυακά μέσα ευρείας προβολής. Η συγκεκριμένη δημοσιογράφος καταγράφει τις ομορφιές και των τριών νησιών των Βορείων Σποράδων, προκειμένου να τις παρουσιάσει στην πατρίδα της.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου, επισημαίνει ότι «είναι πολύ σημαντική για τα νησιά κάθε δημοσιογραφική αποστολή, διότι συμβάλει στην ευρύτερη προβολή τους ως τουριστικού προορισμού». Στην προκειμένη περίπτωση επιτυγχάνεται το σημαντικότερο αποτέλεσμα με το μικρότερο δυνατό κόστος για το Δήμο Αλοννήσου.

Οι επαφές συνεχίζονται προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση και αναμένονται, εκτός απροόπτου, το προσεχές διάστημα, τηλεοπτικά συνεργεία, τα οποία θα πραγματοποιήσουν γυρίσματα στο νησί. Οι προσπάθειες των ιθυνόντων σε θέματα τουρισμού συνεχίζονται, προκειμένου να δρομολογηθούν και άλλα press trips στο μέλλον, με στόχο την ευρύτερη, δυνατή, προβολή του νησιού στην εγχώρια και διεθνή τουριστική αγορά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου