ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στο Κέντρο Υποδοχής οι μετανάστες (βίντεο)

στο-κέντρο-υποδοχής-οι-μετανάστες-βίν-454456

Με μέριμνα της Αστυνομίας και του Λιμενικού

Στο λιμάνι του Βόλου έφτασαν χθες στις 9.30 το βράδυ με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Express Skiathos οι 50 μετανάστες που εντοπίστηκαν προχθές στις 10 το πρωί στη βραχονησίδα Γιούρα Αλοννήσου από πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Αλοννήσου.

Με μέριμνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, οι μετανάστες αποβιβάστηκαν στο λιμάνι και η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας φρόντισε για τη μεταφορά των μεταναστών στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών.

Ο Λιμενάρχης Βόλου Μανώλης Κανάλης είπε ότι «οι μετανάστες στερούνται νόμιμων ναυτιλιακών εγγράφων. Συνολικά πρόκειται για 50 άτομα, 32 άνδρες και 18 γυναίκες μεταξύ των οποίων και 10 παιδιά εθνικότητας κατά κύριο λόγο Συρίας, Αφγανιστάν, Ιράκ και Ερυθραίας.

«Αυτή τη στιγμή μόλις δέσει το πλοίο ασφαλώς και αποβιβαστούν οι επιβάτες θα μεταφερθούν με λεωφορείο με μέριμνα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών και από κει και πέρα σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα συνεχίσουν για να προκαθοριστεί και η τύχη τους» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετανάστες ταξίδευαν επί 30 ώρες με ιστιοπλοϊκό σκάφος έκτασης μόλις έξι μέτρων. Οι δουλέμποροι, που τους παρέλαβαν από άγνωστο σημείο από τα παράλια της Τουρκίας, τους εγκατέλειψαν στη βραχονησίδα και απομακρύνθηκαν με το σκάφος προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι αλλοδαποί καλούσαν τη γραμμή 112 για βοήθεια από τη Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι, όμως κατέστη εφικτό να εντοπιστούν προχθές στις 10 το πρωί. Το βράδυ φιλοξενήθηκαν με μέριμνα του Λιμεναρχείου Αλοννήσου, ενώ η δημοτική αρχή φρόντισε για τα τρόφιμα και το νερό.

Κ.Μ.

(φωτο&βίντεο: Ράνια Μανασή)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου