ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ζωγράφος με περγαμηνές

ζωγράφος-με-περγαμηνές-397367

Εκθεση του Δημήτρη Χορδάκη στην Αλόννησο

Εκθεση ζωγραφικής θα πραγματοποιήσει στην Αλόννησο ο διακεκριμένος Βολιώτης εικαστικός Δημήτρης Χορδάκης. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από αύριο Σάββατο 1 Αυγούστου έως 16 Αυγούστου στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο που βρίσκεται στο Πατητήρι της Αλοννήσου.

Ο Βολιώτης δημιουργός, ο οποίος είναι γνωστός διεθνώς, αποφοίτησε από το Κλασσικό Λύκειο Βόλου και παρακολούθησε «Διακόσμηση» και «Γραφικές Τέχνες» στο Α.Τ.Ι (Δοξιάδη), με καθηγητή το Δημήτρη Μυταρά και κατόπιν σπούδασε ζωγραφική στην Accademia di Belle Arti (1977-1980) της Φλωρεντίας με δάσκαλο τον Silvio Loffredo. Στη συνέχεια σπούδασε στη Σχολή Συντήρησης (Opificio delle pietre DURE) με καθηγητή τον Umperto Baldini (1980 – 1984) και έπειτα χαρακτική και λιθογραφία στη σχολή «Il Bisonte» με καθηγήτρια την M. Luigia Guaita. Το 1991 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι όπου διέμεινε και εργάστηκε για οκτώ χρόνια. Εργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Ισπανία και ΗΠΑ. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και τη Φλωρεντία.

Εχει λάβει τις εξής διακρίσεις και βραβεία: IVo Διεθνές βραβείο Ζωγραφικής «Lampedusa e Linosa, isole dal volto umano» lampedusa, «Διεθνές βραβείο σύγχρονης τέχνης», Campobello di Mazara, 2ο Βραβείο «Εθνικό Βραβείο σύγχρονης τέχνης», «Campobello Di Mazara», Σικελία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου