ΕΠΙΣΤΗΜΗ

800 επιστήμονες στην Αλόννησο ~ Από Αυστραλία μέχρι Ινδία

800-επιστήμονες-στην-αλόννησο-από-αυστρ-407231

Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος η Διεθνής Ακαδημία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής

Περισσότεροι από 800 επιστήμονες οι οποίοι προέρχονται από κάθε γωνιά της γης, παρακολουθούν τα μαθήματα και τις γενικότερες δράσεις της Διεθνούς Ακαδημίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής που δημιουργήθηκε στην Αλόννησο από το διακεκριμένο καθηγητή Γιώργο Βυθούλκα πριν από 20 χρόνια. Οι συμμετέχοντες στις δράσεις της φετινής χρονιάς προέρχονται από εξήντα επτά χώρες του κόσμου, όπως Ρωσία, Αμερική, Μεξικό, Ρουμανία, Αυστραλία, Ινδία, Μαλαισία, Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτο, Μεξικό, Βραζιλία, Αυστρία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και όλες σχεδόν τις Ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας ευρύτερα γνωστή την Αλόννησο διεθνώς.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο κύκλος των φετινών μαθημάτων άνοιξε την 1η Ιουνίου και σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 25 Σεπτεμβρίου, καλύπτοντας με ενδιαφέρουσες ενότητες, το πεδίο της ομοιοπαθητικής.

Κάθε ενότητα συγκεντρώνει 130 περίπου επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, όπως γιατρούς, χειροπράκτες, φαρμακοποιούς, κτηνιάτρους, οδοντιάτρους, φοιτητές, ερευνητές, αλλά και ενδιαφερόμενους που δεν έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο, οι οποίοι επιθυμούν, ωστόσο, να μυηθούν στο συγκεκριμένο πεδίο, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους.

Σημαντικό είναι παράλληλα το γεγονός ότι οι επιστήμονες που παρακολουθούν τα μαθήματα της Ακαδημίας διαμένουν σε ξενοδοχεία του νησιού, για διάστημα που κυμαίνεται από πέντε μέρες έως δύο εβδομάδες κατά μέσο όρο, δίνοντας ζωή στην Αλόννησο ακόμη και στις περιόδους εκτός της τουριστικής σεζόν. Είναι προφανές ότι οι δράσεις της Ακαδημίας έχουν ευεργετική επίδραση στην τουριστική κίνηση του νησιού, και στη διεύρυνση, παράλληλα, της τουριστικής σεζόν, που αποτελεί βασικό ζητούμενο για όλους τους επαγγελματίες.

Η Διεθνής Ακαδημία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής αποτελεί, σημειωτέον, δημιούργημα του καθηγητή Γιώργου Βυθούλκα, του κορυφαίου σύγχρονου Ομοιοπαθητικού, ο οποίος θεωρείται από τους αναμορφωτές της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής του 20ου αιώνα.

Ο κ. Βυθούλκας, ο οποίος εξέδωσε πρόσφατα το καινούργιο του βιβλίο, επαναδιατύπωσε τις βασικές αρχές της Ομοιοπαθητικής στο βιβλίο του «The Science of Homoeopathy» και εισήγαγε μία καινούρια θεώρηση στην όλη Ομοιοπαθητική προσέγγιση με το έργο του «A new model of health and disease». Δημιούργησε μία πρότυπη συλλογή Materia Medica την οποία ονόμασε «Materia Medica Viva», επικεντρώνοντας την προσοχή του μελετητή της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής στην «Ουσία» (Essence) των Ομοιοπαθητικών Φαρμάκων. Τιμήθηκε στη Σουηδία το 1997 με το «Εναλλακτικό Nobel του ορθού τρόπου ζωής».

Εισήγαγε στα μέσα της δεκαετίας του 1960 την Ομοιοπαθητική Ιατρική στην Ελλάδα, ίδρυσε το 1970 την Αθηναϊκή Σχολή Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και δίδαξε όλη σχεδόν την πρώτη γενιά Ομοιοπαθητικών Ιατρών στη χώρα μας.

Το 1975 ίδρυσε με την πρώτη αυτή ομάδα γιατρών το Κέντρο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής στην Αθήνα και στη συνέχεια το 1978 με έδρα την Αμερική δημιούργησε τη Διεθνή Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Τα τελευταία είκοσι χρόνια δημιούργησε στην Αλόννησο την Διεθνή Ακαδημία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, όπου διδάσκει σε πληθώρα γιατρών που έρχονται από πολλές χώρες για να τον παρακολουθήσουν, διευρύνοντας διαρκώς το επιστημονικό του έργο, που είναι γνωστό διεθνώς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου