ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κάηκαν 15 στρέμματα πευκοδάσους στην Αλόννησο

κάηκαν-15-στρέμματα-πευκοδάσους-στην-αλ-26836

Μία σύλληψη

Πευκοδάσος σε έκταση δεκαπέντε στρεμμάτων στη θέση Γερακίνας Λάκκα κατέκαψε μεγάλη πυρκαγιά στην Αλόννησο που εκδηλώθηκε γύρω στις 2.15 χθες το μεσημέρι και λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις παρά την έγκαιρη κινητοποίηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της περιοχής και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου.

Τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με είκοσι πυροσβέστες και πέντε υδροφόρες του δήμου Αλοννήσου με σύσσωμο το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας έδιναν μάχη με τις πύρινες φλόγες μέχρι και τις 10 βράδυ οπότε η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Ωστόσο, υπό το φόβο αναζωπύρωσης πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμεναν στον τόπο να επιτηρούν, ενώ το Ανακριτικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου κινούσε αυτόφωρη διαδικασία καθώς πιθανά αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς εκτιμάται ότι είναι καύση ξηρών χόρτων και υπολειμμάτων καλλιεργειών.

Ο δήμαρχος Αλμυρού, Πέτρος Βαφίνης, που επίσης κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή ενημέρωσης της πυρκαγιάς, είπε ότι έγινε μία σύλληψη.

Τα οχήματα του δήμου τροφοδοτούσαν τα πυροσβεστικά μέχρι και τον έλεγχο της πυρκαγιά αδιάκοπα. Ο δήμος συνέδραμε την Πυροσβεστική με πέντε υδροφόρα (εκ των οποίων δύο της Πολιτικής Προστασίας), τα οποία διευκόλυναν τα πυροσβεστικά να μη χάνουν χρόνο για ανεφοδιασμό.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair που έκαναν τουλάχιστον 14 ρίψεις νερού το μεσημέρι γύρω στις 3.30 λειτουργώντας καταλυτικά.

Εξάλλου στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι έντασης τριών – τεσσάρων μποφόρ που δυσκόλευαν το έργο της κατάσβεσης.

Το Ανακριτικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλοννήσου συνεχίζει τη συλλογή στοιχείων για την εξακρίβωση των ακριβών αιτιών της πυρκαγιάς. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία σχηματίζεται δικογραφία για πυρκαγιά που προκλήθηκε από καύση ξηρών χόρτων και υπολείμματα καλλιεργειών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου