ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά η εξυπηρέτηση των πολιτών από τον Δήμο Σκιάθου

τηλεφωνικά-και-ηλεκτρονικά-η-εξυπηρέ-162569

Αναστέλλει την εξυπηρέτηση του κοινού με αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών σε όλες τις υπηρεσίες του ο Δήμος Σκιάθου, σύμφωνα με απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

Ο δήμαρχος του νησιού, κ. Θοδωρής Τζούμας συγκάλεσε προχθές, Σάββατο, συνεδρίαση για το συντονισμό των ενεργειών για τη λήψη προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού COVID-19.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Γιάννης Γιαννίτσης, ο Λιμενάρχης Νίκος Κατσάμπας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Φώτης Κατσάνος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής του αεροδρομίου Γιώργος Λιακόπουλος, ο εκπρόσωπος της Βάσης Ετοιμότητας Σκιάθου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Θάνος Τζούμας και ο υπάλληλος του Δήμου Σωτήρης Γλυμπάτσας.

Στη συνάντηση προσκλήθηκαν ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Γιάννης Ριζοδήμος, ο υπεύθυνος του Πολυϊατρείου Σκιάθου Νίκος Εγνατιάδης, η μικροβιολόγος Αρετή Μανιώτη και ο καρδιολόγος Σιμόνη Ντριντάν.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής όλες οι υπηρεσίες έχουν λάβει οδηγίες και λειτουργούν με γνώμονα την ασφάλεια του προσωπικού και των πολιτών.

Μέχρι τις 27 Μαρτίου αποφασίστηκε ο δήμος να αναστείλει την εξυπηρέτηση του κοινού με αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου για το προαναφερόμενο διάστημα. Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά.

Μετά από την ενημέρωση για τη λήψη μέτρων που έχει λάβει κάθε υπηρεσία αποφασίστηκε :

-να γίνει εκστρατεία ενημέρωσης με διανομή εντύπου από τον Δήμο με έμφαση στις πύλες εισόδου (λιμάνι και αεροδρόμιο),

-να συνεργαστεί η Αστυνομία με τη Δημοτική Αστυνομία για την εφαρμογή των οδηγιών που αφορούν στην αναστολή λειτουργίας των χωρών υγειονομικού ενδιαφέροντος

-να ελέγχετε η προσέλευση στα super market, ώστε να μην υπερβαίνει τα δέκα άτομα ταυτόχρονα

-να διανεμηθούν απολυμαντικά-καθαριστικά στις άπορες οικογένειες

-να ενημερώνουν τον Κέντρο Υγείας όσοι φθάνουν στο νησί από περιοχές με κρούσματα

-να καλύψει ο Δήμος βασικές ανάγκες των φορέων, κατόπιν δικών τους εισηγήσεων

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτείται η συνεργασία όλων και ο σεβασμός στους κανόνες ατομικής και δημόσιας υγιεινής», αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Επισημαίνεται ότι ο δήμος Σκιάθου έχει προχωρήσει στην απολύμανση των κτηρίων όλων των σχολικών μονάδων, του Δημοτικού παιδικού σταθμού, του Δημαρχείου, της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, όλων των κτηρίων που στεγάζονται οι Δημοτικές Υπηρεσίες, του κλειστού γηπέδου, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, του ΙΚΑ και του ΓΕΦ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου