ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αντιδρούν κάτοικοι σε πρόταση του δημάρχου Σκιάθου

αντιδρούν-κάτοικοι-σε-πρόταση-του-δημ-157147

Κάτοικοι του νησιού υπογραμμίζουν ότι δεν είναι λύση προστασίας η διακοπή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων

Εντονο προβληματισμό και την αντίθεσή τους στο αίτημα του δημάρχου Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα να σταματήσουν προσωρινά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, όσο διαρκούν τα μέτρα για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού, εκφράζουν κάτοικοι της Σκιάθου.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά αναγνώστες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ «μας βρίσκει αντίθετους εμάς και τα παιδιά μας, γιατί μας φοβίζει να μείνουμε εγκλωβισμένοι στο νησί. Κάποιοι έχουν μεγάλους ανθρώπους και μικρά παιδιά».

Οι κάτοικοι του νησιού που αντιδρούν στην πρόταση του δημάρχου, υπογραμμίζουν ότι «με τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα υγείας, χρειάζεται να ταξιδέψουμε στο Βόλο δύο και τρεις φορές την εβδομάδα». Παράλληλα υπενθυμίζουν ότι κατοικούν στο νησί εκπαιδευτικοί ή εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας, αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες, που δεν έχουν σπίτι στο νησί και διαμένουν σε ξενοδοχεία, χωρίς να λαμβάνουν ούτε το επίδομα εργαζόμενου νησιωτικών περιοχών.

Επίσης, πολλοί Σκιαθίτες εργάζονται στο Βόλο σε καταστήματα και επιχειρήσεις με είδη τροφοδοσίας, με τις οικογένειές τους να ζουν στο νησί. Οι κάτοικοι του νησιού που δηλώνουν κάθετα αντίθετοι στο αίτημα του δημάρχου, προτείνουν: «Ας σταματήσουν οι πτήσεις από Αθήνα και το εξωτερικό. Ας βάλουν μέτρα με μάσκες και γάντια στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και να αυξήσουν τους ελέγχους, αντί να θεωρούν ως λύση την προσωρινή διακοπή των δρομολογίων πλοίων που εξυπηρετούν 30 έως 50 άτομα καθημερινά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου