ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ικανοποίηση για τη σύνδεση των Β. Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη

ικανοποίηση-για-τη-σύνδεση-των-β-σπορά-246497

Την ικανοποίησή του για την εδραίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Βορείων Σποράδων με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

Ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη η προκήρυξη της επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής, που θα συνδέει κατά τη θερινή περίοδο με τρία δρομολόγια την εβδομάδα τη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Θεσσαλονίκη με τις Β. Σποράδες, Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, με συμβατικό επιβατηγό οχηματαγωγό ή αντίστοιχο ταχύπλοο πλοίο.

Το πρωί της ίδιας μέρας ο υπουργός επικοινώνησε με τον δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα για το θέμα, καθώς είχε τεθεί ως κοινός στόχος από την πρώτη συνάντησή τους. Για τη δρομολόγηση της γραμμής συνάντηση είχε ο δήμαρχος Σκιάθου με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ το θέμα είχε θέσει ο πρώτος στην αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου. Τέλος, σημαντική ήταν και η συμβολή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Αγοραστού, όπως και της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη. Απώτερος στόχος είναι η παγίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου