ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ποδηλατικές διαδρομές στη Σκόπελο

ποδηλατικές-διαδρομές-στη-σκόπελο-140467

Συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς για την εκπόνηση σειράς μελετών

Εγκρίθηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Σκοπέλου και του Δήμου Αγιάς. Στο πλαίσιο της σύμβασης ο Δήμος Σκοπέλου θα υποστηριχθεί από τον Δήμο Αγιάς για την εκπόνηση σειράς μελετών, στις οποίες περιλαμβάνεται και αντίστοιχη κατασκευής ποδηλατικών διαδρομών στη Σκόπελο.

Η μελέτη θα εκπονηθεί αξιοποιώντας στοιχεία που δόθηκαν από την εταιρεία Outline Tourism ΟΕ κατόπιν ανάθεσης παροχής υπηρεσιών, εκτέλεσης υπηρεσίας με τίτλο «Δράση ανάπτυξης πεζοπορικού τουρισμού νήσου Σκοπέλου, με συλλογή, καταγραφή στοιχείων για δημιουργία σήμανσης με ενημερωτικές πινακίδες για την ανάπτυξη πεζοπορικού τουρισμού στην νήσο Σκόπελο».

Το έργο θα περιλαμβάνει την κατασκευή ποδηλατικών μονοπατιών στους ορεινούς όγκους του νησιού. Η Σκόπελος, νησί με έντονο ορεινό ανάγλυφο και εξαιρετική εναλλαγή τοπίου, όπου συνδυάζονται μοναδικά αυθεντικά και ακραία φυσικά χαρακτηριστικά όπως, θάλασσα, αυθεντική ανεπηρέαστη ακτογραμμή, γεωργικές καλλιέργειες, δασοσκεπή βουνά και κλιμακούμενη υψομετρική διαφορά ασθενών και μέτρων κλίσεων, αποτελεί ιδανικό προορισμό για την απόλαυση της εμπειρίας της οδήγησης στο βουνό του νησιού, με ποδήλατα βουνού (mountain bike). Εκτός των υφιστάμενων διαδρομών, αποτελούμενων από αγροτικούς και δασικούς δρόμους σε όλο το νησί, προτείνεται η υλοποίηση 3 νέων διαδρομών ορεινής ποδηλασίας.

Οι σχεδιαζόμενες διαδρομές, με την καταγραφή και τη βελτίωση της βατότητάς τους και την κατάλληλη σήμανση, θα αποτελέσουν κύριο στοιχείο της ανάδειξης του τοπικού πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος της Περιοχής Μελέτης. Το σύνολο των προτεινόμενων έργων θα αποτελέσει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, με το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και εναρμονισμένη στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, με το υφιστάμενο τοπίο. Απαραίτητη για την ορθή λειτουργία των διαδρομών κρίνεται η ενημέρωση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών, καθώς και ο τακτικός έλεγχος/συντήρηση του δικτύου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου